TÉMA

Sylva Krützner

Nejvyšší soud definitivně osvobodil státní zástupkyni Krützner v kauze krácení daní

Státní zástupkyně Sylva Krützner podle Nejvyššího soudu nekrátila daně a je nevinná. České televizi informaci potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 5 Kateřina Kaspar Studecká. Obžaloba tvrdila, že Krützner neodvedla daň 350 tisíc korun poté, co prodala svůj byt. Žena se ale od začátku obhajovala domněnkou, že je od daně osvobozena.
18. 7. 2023|

Stříž nesouhlasí s osvobozením žalobkyně Krützner, opět se obrátil na Nejvyšší soud

Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž podal již podruhé dovolání k Nejvyššímu soudu, protože nesouhlasí s osvobozujícím rozsudkem v případu pražské státní zástupkyně Sylvy Krützner. Na dotaz České televize to uvedl mluvčí zastupitelství Petr Malý. Obžaloba ženu vinila, že úmyslně neodvedla daň při prodeji bytu. Městský soud v Praze ji pravomocně osvobodil loni v listopadu.
15. 2. 2023|

Nejvyšší soud zrušil osvobozující rozsudek v případu státní zástupkyně viněné z krácení daně

Nejvyšší soud zrušil osvobozující rozsudek v případu státní zástupkyně Sylvy Krützner. České televizi to sdělila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 5 Markéta Fikoczková. Krützner obžaloba vinila z úmyslného neodvedení daně při prodeji bytu. Dovolání v jejím případě podal nejvyšší státní zástupce Igor Stříž. Případ se tak nyní vrátí k odvolacímu Městskému soudu v Praze, který ženu původně zprostil obžaloby.
27. 9. 2022|

Stříž nesouhlasí s osvobozujícím rozsudkem pro žalobkyni obviněnou v bytové kauze

Nejvyšší státní zástupce Igor Stříž podal dovolání v kauze žalobkyně Sylvy Krützner, kterou obžaloba vinila z úmyslného neodvedení daně při prodeji bytu. Nesouhlasí s Městským soudem v Praze, který ji koncem loňského roku zprostil obžaloby.
14. 3. 2022|

Státní zástupce poslal před soud žalobkyni obviněnou z krácení daně

Státní zástupce podal obžalobu na Sylvu Krützner z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 6. Na dotaz České televize to uvedl dozorující státní zástupce Jan Fuchs z Okresního státního zastupitelství v Děčíně. Kriminalisté státní zástupkyni viní z daňového úniku při prodeji bytu v pražských Vršovicích. Za to jí hrozí až tři roky vězení.
3. 2. 2021|