TÉMA

Andy Jassy

Amazon hodlá zrušit na osmnáct tisíc pracovních míst, propouštění se může týkat i Česka

Americký internetový obchod Amazon hodlá zrušit kolem 18 tisíc pracovních míst. Ve zprávě zaměstnancům, která byla zveřejněna na webu firmy, to avizoval generální ředitel společnosti Andy Jassy. Amazon po celém světě zaměstnává přes 1,5 milionu lidí. Působí také v České republice, kde zaměstnává několik tisíc lidí. Ze zprávy vyplývá, že propouštění se dotkne i zaměstnanců v Evropě.
5. 1. 2023Aktualizováno5. 1. 2023, 22:26|

Zakladatel Amazonu Jeff Bezos předá žezlo nástupci, bude jím Andy Jassy

Novým šéfem americké internetové společnosti Amazon se v pondělí stane Andy Jassy. Třiapadesátiletý manažer je teprve druhým šéfem podniku, ve vedení střídá zakladatele společnosti Jeffa Bezose. Ten se rozhodl funkci opustit a zůstat jen výkonným předsedou správní rady. Výměna na nejvyšším postu přichází v den, kdy firma slaví 27 let od svého založení.
5. 7. 2021|

Bezos opustí místo výkonného ředitele Amazonu

Zakladatel amerického internetového obchodu Amazon Jeff Bezos letos opustí funkci výkonného ředitele podniku. Nahradí ho Andy Jassy, který nyní řídí cloudové aktivity Amazonu. Bezos se stane výkonným předsedou správní rady podniku. Amazon v úterý rovněž oznámil, že jeho čtvrtletní tržby poprvé překonaly hranici 100 miliard dolarů.
2. 2. 2021Aktualizováno2. 2. 2021, 23:28|