TÉMA

Faktury

Policie navrhla obžalovat bývalou starostku Píšťan kvůli falešným fakturám

Kriminalisté ukončili vyšetřování hospodaření obce Píšťany na Litoměřicku a navrhli obžalovat tamní bývalou starostku Ivu Hyšplerovou kvůli falešným fakturám. Podle vyšetřovatelů si nechala z obecní kasy na svůj účet poslat dohromady přes sto tisíc korun. Peníze poté, co se případem začala zabývat policie, do obecní kasy vrátila. Hyšplerová na svůj post společně s dalšími čtyřmi zastupiteli v září rezignovala.
12. 12. 2023|

Muž se podle policie obohatil na obnově po tornádu. Je obviněn z podvodu

Šestapadesátiletý muž z Prahy se podle policistů obohatil na obnově po předloňském tornádu, obvinili jej z podvodu. Podle policie se nabízel jako zprostředkovatel dotace, peníze za fakturované položky ale inkasoval na svůj účet. Způsobil více než šestimilionovou škodu, další více než dvoumilionová mohla následovat. Muži hrozí až osm let vězení. Na policejním webu o tom informoval mluvčí Pavel Šváb.
31. 3. 2023|

Diplomat Karlík nezíská dalších 271 tisíc za stíhání v kauze Promopro. Nejvyšší soud odmítl jeho dovolání

Diplomat Radomír Karlík nedostane dalších 271 tisíc korun za ušlý zisk kvůli nezákonnému stíhání v kauze Promopro. Nejvyšší soud odmítl jeho dovolání. ČT to řekla Marcela Pröllerová z Obvodního soudu pro Prahu 2, který se případem zabýval v první instanci. Soudy přiznaly Karlíkovi tři sta tisíc korun za nemajetkovou újmu, dalších přibližně tři sta tisíc mu dříve dobrovolně vyplatilo ministerstvo spravedlnosti. Kariérní diplomat se po státu domáhal celkového odškodného 6,4 milionu korun.
24. 3. 2023|

Policie navrhla obžalobu podnikatele Kočky, je obviněn z krácení daní

Policie navrhla státnímu zástupci obžalobu v kauze pražského podnikatele Jana Kočky. Podle detektivů je součástí skupiny 26 obviněných, která pomocí fiktivních faktur připravila stát na daních zhruba o 150 milionů korun. Obviněna je i Kočkova úklidová firma Prostor.
1. 2. 2021|