TÉMA

Jan Kočka

Soud potrestal Kočku za vydírání podmínkou, verdikt není pravomocný

Soud uložil pražskému podnikateli Janu Kočkovi podmíněný trest v délce 2,5 roku za to, že se zbraní vydíral jiného podnikatele. Hlavního aktéra napadení, Petra Řezníčka, potrestal tříletou podmínkou. Třetího účastníka incidentu Jana Krumlovského poslal na tři roky do vězení. Verdikt není pravomocný. Kočka, jehož rodina proslula pořádáním pražských Matějských poutí, figuruje i v rozsáhlé kauze daňových podvodů, v níž mu hrozí až desetileté vězení. Vinu v obou případech popírá.
2. 10. 2023|

Podnikatel Kočka čelí obžalobě kvůli vydírání

Státní zástupkyně podala obžalobu na pražského podnikatele Jana Kočku a další dva muže kvůli vydírání dalšího byznysmena. Toho podle ní násilím nutili k převodu jeho firmy. Po napadení skončil v nemocnici. Jednoho z obviněných viní také z ublížení na zdraví. Na dotaz ČT to uvedl mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Kočka figuruje také v kauze údajných daňových podvodů, kde skupina podle obžaloby připravila stát o 150 milionů korun. V této kauze už stojí před soudem.
18. 5. 2022|

Soud začal projednávat kauzu údajných daňových podvodů, mezi obžalovanými je Kočka

Pět lidí z rozsáhlého případu údajných daňových podvodů, ve kterém figuruje i pražský podnikatel Jan Kočka, uznalo vinu. Se státním zástupcem se následně dohodli na trestu. V kauze je obžalováno 26 lidí a čtveřice firem, podle státního zástupce zkrátili daně zhruba o 150 milionů korun. Pětapadesátiletý Kočka s obžalobou nesouhlasí. Případ začal v pondělí projednávat pražský městský soud.
28. 3. 2022|

Soud poslal Kočku a dalšího obviněného do vazby kvůli možnému ovlivňování svědků

Obvodní soud pro Prahu 4 poslal do vazby pražského podnikatele Jana Kočku a dalšího z celkem tří lidí, kteří čelí obvinění z vydírání. Důvodem je obava z možného ovlivnění svědků, sdělil po jednání soudu státní zástupce Tomáš Saňa. Trojice podle policie napadla sedmapadesátiletého muže a nutila ho k převodu firmy. Podle Kočkova advokáta Vlastimila Rampuly je důvodem vazby fakt, že policie ještě nedokončila výslech svědka, který je zároveň poškozeným. Vazba by tak podle něj mohla trvat jen pár dní.
16. 7. 2021|

Kočkovi a dalším obviněným z vyhrožování navrhl žalobce vazbu

Státní zástupce navrhl vazbu pro tři lidi, které policie ve středu obvinila z vydírání a loupeže, mezi obviněnými byl i podnikatel Jan Kočka. Policie tvrdí, že trojice v polovině června napadla sedmapadesátiletého muže, vyhrožovala mu a nutila ho k převodu firmy.
15. 7. 2021|

Policie obvinila tři muže, které v úterý zadržela v Praze. Je mezi nimi i podnikatel Jan Kočka

Kriminalisté obvinili tři muže, které v úterý odpoledne zadrželi v centru Prahy. Začali je stíhat pro trestné činy vydírání a loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetileté tresty vězení. Trojice v polovině června vyhrožovala a napadla sedmapadesátiletého muže a nutila ho k převodu firmy, uvedla pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová.
14. 7. 2021Aktualizováno14. 7. 2021, 15:58|

Policisté zadrželi podnikatele Jana Kočku a další dva lidi. Jsou podezřelí z násilné trestné činnosti

Policie v úterý odpoledne v centru Prahy zadržela tři lidi podezřelé z násilného trestného činu. Podle ČT je mezi zadrženými podnikatel Jan Kočka. Bližší informace k případu hodlá policie zveřejnit ve středu.
13. 7. 2021Aktualizováno13. 7. 2021, 19:11|

Policie navrhla obžalobu podnikatele Kočky, je obviněn z krácení daní

Policie navrhla státnímu zástupci obžalobu v kauze pražského podnikatele Jana Kočky. Podle detektivů je součástí skupiny 26 obviněných, která pomocí fiktivních faktur připravila stát na daních zhruba o 150 milionů korun. Obviněna je i Kočkova úklidová firma Prostor.
1. 2. 2021|