TÉMA

Kryry

Policie má podezření na maření voleb. Muž nabízel 500 korun za konkrétní hlasování

Policie podezřívá z maření voleb muže, který v Mikulášovicích na Děčínsku slíbil nejméně dvěma lidem až pět set korun za konkrétní volbu do místního zastupitelstva. Na severu Čech se v minulosti několikrát komunální volby kvůli kupčení s hlasy opakovaly. Na maření voleb má policie podezření i na Českolipsku. Jeden z voličů upozornil na nestandardně umístěný notebook za plentou.
24. 9. 2022Aktualizováno24. 9. 2022, 20:33|

Rok po ničivé bouři ve Stebně mají všechny domy střechy. Kostel na opravu ještě čeká

Rok od ničivé bouře ve Stebně, které spadá pod město Kryry na Lounsku, je téměř vše opravené. Místo modrých plachet, které krátce po bouři zakryly asi čtyřicet procent domů v obci, jsou na střechách nové tašky. Živel se nevyhnul ani kostelu, ten však na opravu dál čeká.
24. 6. 2022|

Na Lounsku ve čtvrtek podle meteorologa zřejmě neřádilo tornádo, ale poničil ho downburst

Obec Stebno u Kryr na Lounsku minulý týden ve čtvrtek poničil nejspíš jev zvaný downburst, nikoliv tornádo. Podle meteorologů tomu odpovídá charakter škod, svědectví místních i šetření na místě.
28. 6. 2021|

Bouře poničila obec Stebno na Lounsku. Meteorologové mluví o tornádu

Bouře značně poničila obec Stebno, která spadá pod Kryry a leží na Podbořansku v okrese Louny, na hranicích se Středočeským krajem. Podle meteorologů se jednalo o tornádo. Škody jsou v řádech desítek milionů korun. Na místě je stovka hasičů, dobrovolníků. Starosta Kryr Miroslav Brda sdělil, že nikdo nebyl zraněn. Ve Stebně žije zhruba 120 obyvatel.
25. 6. 2021Aktualizováno25. 6. 2021, 22:30|

Přehrada Kryry má zavlažit lounské chmelnice. Stát se chystá na výkupy pozemků

Plán na novou přehradu na Lounsku postoupil do další fáze. Stát uvolnil bezmála čtyři sta milionů korun na výkup pozemků a Povodí Ohře s ním začne příští rok. Regiony Lounska a Rakovnicka patří k nejvyprahlejším oblastem v zemi a vodní nádrž Kryry je má zásobovat vodou v obdobích sucha, vedle toho sloužit i k rekreaci.
2. 2. 2021|