TÉMA

Tělo

Viděla jsem synovo tělo, oznámila matka Navalného. Úřady ji prý pod pohrůžkami nutí pohřbít ho v utajení

Matka ruského opozičního politika Alexeje Navalného, který zemřel v pátek za nejasných okolností ve vězení za polárním kruhem, podle agentury Reuters uvedla, že jí úřady konečně ukázaly synovo tělo. Prý ale chtějí, aby ho pochovala tajně, bez obřadu, a vyhrožovaly jí, že pokud nebude souhlasit, může se s Navalného tělem něco přihodit. Vyšetřovatel jí řekl, že čas není na její straně a tělo podléhá rozkladu, dodala Ljudmila Navalná.
22. 2. 2024Aktualizováno22. 2. 2024, 17:59|

Rodina dostane Navalného tělo až po „volbách“, ale možná nikdy, zvažují ruské úřady. Jeho pohřeb by mohl přerůst v protesty

Ruské úřady podle médií uvažují o tom, že by tělo předáka ruské opozice Alexeje Navalného vydaly rodině až po březnových prezidentských „volbách“, nebo vůbec. Důvodem může být snaha zamezit vlně pietních akcí u příležitosti pohřbu, které by uškodily současnému vládci Kremlu Vladimiru Putinovi ve volbách. Ty v Rusku nejsou svobodné, skutečná opozice se jich účastnit nesmí. Odmítání vydat tělo zároveň budí podezření, že Navalnyj mohl být znovu otráven nervově paralytickou látkou novičok. Navalného matka Ljudmila přímo Putina vyzvala, aby jí nechal tělo jejího syna vydat, totéž požaduje i jeho manželka Julija Navalná.
20. 2. 2024Aktualizováno20. 2. 2024, 17:41|

Na severu Kosova našli tělo dalšího podezřelého z útoku, při němž zemřel policista

Na severu Kosova bylo nalezeno tělo dalšího podezřelého z nedělního útoku, při němž zahynul kosovský policista. Informovala o tom s odvoláním na kosovskou prokuraturu stanice Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL), podle níž tímto nálezem stoupl počet zabitých útočníků na čtyři. Po dalších účastnících se stále pátrá, podle kosovských úřadů přešli někteří z nich do Srbska.
25. 9. 2023|

Pražská „mordparta“ vyšetřuje nález tří těl v lese na okraji metropole. Nařídila pitvy zemřelých

Poblíž cyklostezky mezi pražskými Čakovicemi a Letňany v sobotu odpoledne našli v lese tři mrtvé, věcí se zabývají kriminalisté z oddělení vražd. Vyšetřovatelé nařídili soudní pitvy zemřelých, jejich výsledky by mohly být v příštím týdnu, odhadl policejní mluvčí Richard Hrdina.
26. 11. 2022Aktualizováno26. 11. 2022, 20:46|

V Belgii nalezli tělo, které patřilo vojákovi hledanému od půlky května

Na východě Belgie nalezli tělo, které patřilo Jürgenu Coningsovi, šestačtyřicetiletému vojákovi a pravicovému extremistovi, po němž od poloviny května pátraly úřady. Oznámila to vláda. Podle prokuratury voják pravděpodobně spáchal sebevraždu, napsala agentura AFP.
20. 6. 2021Aktualizováno20. 6. 2021, 21:13|

Medici v Brně vyhlásili sbírku na památník dárcům těl pro výuku anatomie

Dárci těl, díky kterým mohou studenti medicíny získávat praktické znalosti anatomie, možná budou mít památník na Ústředním hřbitově v Brně. Na vybudování pietního místa je potřeba asi půl milionu korun. Spolek mediků se snaží peníze získat veřejnou sbírkou.
1. 2. 2021|