TÉMA

PRO Zdraví a Sport

Chomutov povede vítězné ANO s hnutím Nový Sever. Primátorem bude i nadále Hrabáč

V Chomutově se ve čtvrtek na koalici domluvilo vítězné hnutí ANO s Novým Severem. Primátorem zůstane Marek Hrabáč (ANO). V zastupitelstvu, které má 35 členů, budou mít subjekty 18 hlasů, tedy těsnou většinu. V minulém volebním období byla součástí koalice ANO a Nový Sever ještě KSČM. Ustavující zastupitelstvo se bude konat 24. října.
6. 10. 2022|

Morava je na tom s kvalifikovanými učiteli lépe než Čechy, ukazuje analýza školní inspekce

Nalákat učitele do méně bohatých okresů je těžké, obzvlášť když v jiných regionech platí lépe. I to je jeden ze závěrů analýzy České školní inspekce (ČŠI), která teď publikovala dosud nezveřejněná data o tuzemském školství. Nejviditelnější je problém s nedostatkem kvalifikovaných pedagogů v Karlovarském, Ústeckém a Středočeském kraji, ale také v Praze. Důvody jsou pro to nicméně různé. Lépe je na tom Morava, kde je trend opačný.
14. 5. 2022|

Západočeský lázeňský trojúhelník se dostal na seznam UNESCO

Mariánské Lázně, Františkovy Lázně a Karlovy Vary rozšíří seznam tuzemských památek zapsaných na prestižním listu UNESCO. Výbor světového dědictví Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu, který zasedá v čínském Fu-čou, jim připsal exkluzivní ochranu spolu s dalšími osmi lázeňskými městy Evropy.
24. 7. 2021Aktualizováno24. 7. 2021, 22:54|

Ústí nad Labem má novou koalici, na radnici skončilo hnutí UFO

V Ústí nad Labem v pondělí vznikla nová koalice. Vládnoucí ANO spolu s ODS a hnutím PRO Zdraví a Sport vypověděly smlouvu koaličnímu partnerovi – Ústeckému fóru občanů (UFO). Podle zastupitelky Evy Fialové (ANO) byli dlouhodobě nespokojení s celkovou prací UFO, navíc ztratila koalice většinu. S koaličními subjekty se na spolupráci dohodl druhý nejsilnější klub PRO Ústí.
1. 2. 2021Aktualizováno1. 2. 2021, 15:15|