TÉMA

Jiří Táborský

Americké firmy mohou Česku prodat techniku pro modernizaci armádních letadel

Americké ministerstvo zahraničí schválilo, aby firmy z USA Česku případně prodaly techniku pro modernizaci bitevníků AH-1Z a vrtulníků UH-1Y v hodnotě asi 650 milionů dolarů (13,8 miliardy korun), informovalo americké ministerstvo obrany. Na kontraktu by se podílely hlavně firmy Bell Helicopter, Textron a General Electric. Česká armáda má z USA získat 12 nových vrtulníků a osm starších strojů. Po renovaci bude mít osm starších vrtulníků stejné vybavení jako 12 nových, uvedlo ve středu české ministerstvo obrany.
4. 5. 2023|

Hackeři zaútočili na tři pražské polikliniky, píše Deník N

Hackeři zaútočili na tři soukromé polikliniky v centru Prahy, uvedl server Deníku N. Poliklinikám v Legerově, Kartouzské a Myslíkově ulici nefunguje podle serveru e-mailová pošta ani objednávkový systém. Lékaři navíc přišli o přístup do databází laboratoří. Internetový útok na společnost Poliklinika IPP potvrdila její jednatelka a také Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB).
16. 3. 2021|

Policie dopadla skupinu hackerů, která útočila na benešovskou nemocnici a OKD

Policisté zadrželi gang, který stojí za hackerskými útoky na OKD a benešovskou nemocnici. Podařilo se jim to při mezinárodní zásahové akci. Informoval o tom Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB). Ten také potvrdil, že hackerských útoků na počítače v poslední době výrazně přibylo.
30. 1. 2021|