TÉMA

Robinhood

Robinhood dostal od amerického regulátora rekordní pokutu 70 milionů dolarů

Internetová makléřská společnost Robinhood musí zaplatit 70 milionů dolarů (1,5 miliardy korun) kvůli „systematickým selháním v dohledu“, která poškodila tisíce klientů. Informoval o tom americký úřad pro regulaci finančního sektoru (FINRA). Zmíněná částka je zatím nejvyšší postih, který úřad udělil.
30. 6. 2021|

Diamantové ruce svírají akcie GameStopu, cílí na Měsíc a dál. Finančními trhy pomohlo otřást Kotě bouřlivák

Finančním světem už přes týden hýbe akce milionů drobných investorů, kteří skrze internetové fórum Reddit přechytračili nákupy akcií společnosti GameStop manažery z Wall Street. Komunita WallStreetBets je svérázným a bezskrupolózním koutem internetu a hlavní ikona celé operace nechtěla vytáhnout vůči finančním elitám, nýbrž si prostě jen trochu vydělat. Legie následovatelů se ale mstí za rok 2008 a hodlá „vyletět až na Měsíc“ a třeba i dál.
4. 2. 2021|

Válka mezi Wall Street a drobnými investory pokračuje. Nyní jde o stříbro

Drobní investoři, kteří se zorganizovali přes sociální sít Reddit a v minulých dnech způsobili výrazný růst cen akcií GameStopu a dalších firem, se nyní podle analytiků zaměřili na komoditní trhy. Cena stříbra tak dopoledne vzrostla o více než 11 procent nad 30 dolarů za troyskou unci (31,1 gramu) a je nejvýše za osm let. Spolu s tím prudce zdražily také akcie některých menších firem v Austrálii a Číně, které těží stříbro a další drahé kovy. Samotní „redditoři“ to ale popírají.
1. 2. 2021Aktualizováno1. 2. 2021, 19:37|

Wall Street počítá ztráty způsobené investory z Redditu. Situací se bude zabývat Kongres

Uživatelé sociální sítě Reddit na začátku týdne způsobili zemětřesení na finančních trzích. Velké investiční fondy z Wall Street, které sázely na pokles akcií společnosti GameStop, nyní počítají ztráty v řádu miliard dolarů. Miliony uživatelů redditového fóra WallStreetBets totiž začaly hromadně skupovat cenné papíry firmy GameStop, která se živí prodejem videoher. Zákonodárci nyní plánují jednat o stavu amerického akciového trhu na půdě Kongresu.
30. 1. 2021|