TÉMA

Lyžařské areály

Pandemie ve světě: V Rakousku pokračuje uzávěra pro neočkované, V USA zemřelo s covidem 800 tisíc lidí

V Rakousku skončila celostátní uzávěra, která v zemi kvůli kritické epidemické situaci platila od 22. listopadu. Pro ty, kteří se nenechali proti covidu-19 naočkovat, přísná omezení platí dál. Počet úmrtí souvisejících s koronavirem se v USA vyšplhal na 800 tisíc, informovala agentura Reuters na základě svých výpočtů. Izrael zvažuje podání čtvrté dávky vakcíny. Britský premiér Boris Johnson chce kvůli omikronu urychlit očkování posilující dávkou.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 22:24|

Vláda změnila pravidla pro hromadné akce. Při nákupu skipasů se bude prokazovat bezinfekčnost

Vláda na pátečním jednání zavedla nová pravidla pro hromadné akce. Na akcích pro více než tisíc lidí se nebude možné od 22. listopadu prokazovat antigenním testem. Účastníci budou muset předložit pouze negativní PCR test, očkovací certifikát nebo potvrzení o prodělání nemoci covid-19. Venkovních akcí se od stejného data bude moci zúčastnit maximálně tisíc lidí. Při nákupu skipasů budou lidé muset podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) prokázat bezinfekčnost.
5. 11. 2021Aktualizováno5. 11. 2021, 13:58|

Úřady na plný výkon, uvolnění pro orgány firem. Co se změní s novým nouzovým stavem

V nově vyhlášeném nouzovém stavu, který bude platit od pondělí dva týdny, připravila vláda některé novinky. Týkají se například úřadů či knihoven. O změnách informoval v neděli ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček (za ANO). Většina restrikcí ale zůstává dál v platnosti, stále například platí zákaz vycházení od 21:00 do 5:00.
14. 2. 2021|

PŘEHLEDNĚ: Co se zpřísní od soboty

Další zpřísnění opatření začne platit od půlnoci z pátku na sobotu. Kabinet obnovil zákaz návštěv pacientů na lůžkách akutní péče, ubytovací služby bude nově možné využívat pouze na služební cestě. Lidé také budou moci pobývat ve vlastních rekreačních objektech pouze s členy jedné domácnosti. Respirátory budou povinné jen pro autoškoly. Do Česka nesmějí přicestovat cizinci z jiných než nezbytných důvodů bez ohledu na takzvaný cestovatelský semafor, kterým se dosud řídily podmínky cest.
28. 1. 2021Aktualizováno29. 1. 2021, 19:54|