TÉMA

Ponížení

Děti měly spolužákům z Ukrajiny pouštět ruskou hymnu. Podle učitelky jsou obvinění nadsazená

Vedení základní školy v Lázních Bělohradě prověřuje šikanu ukrajinských žáků od českých dětí. Ty měly svým ukrajinským spolužákům při vstupu do třídy pouštět ruskou hymnu. Upozornil na to starosta Tetína na Jičínsku Matěj Hlavatý (STAN) s odkazem na svědectví jedné matky.  Podle něj měly ruskou hymnu děti pouštět ukrajinským sestrám z druhé a páté třídy.
2. 11. 2022|

Olympiáda legitimizuje genocidu. Čína se chce pomstít světu a ten selhává, varuje Ujgurka Rushan Abbas

Lidstvo stojí před zkouškou, ve které selhává, je přesvědčena Ujgurka Rushan Abbas, která s organizací Kampaň pro Ujgury roky usilovala o zastavení olympiády v Pekingu kvůli genocidě v Sin-ťiangu. Mezinárodní olympijský výbor viní z legitimizace zločinů proti lidskosti, upozorňuje ale, že nejde pouze o Ujgury, ale o demokracii všude ve světě. Čína totiž minulé století vnímá jako etapu ponížení ze strany Západu a toto století plánuje odplatu. „Moderní kolonizace nevypadá tak, že přijde člověk a namíří vám pušku mezi oči, nevyžaduje hlavně tanků,“ varuje lidskoprávní aktivistka v rozhovoru pro ČT24.
10. 2. 2022|

Čínská města začala k odhalení covidu používat anální testy. Jsou účinné, ale ponižující, říkají lidé

Čínská studie prokázala, že stopy viru ve vzorcích výkalů by mohly zůstat detekovatelné delší dobu a poskytnout tak přesnější výsledky testů. Některá města v této zemi proto začala používat vzorky odebrané tímto způsobem k detekci potenciálních infekcí virem SARS-CoV-2. Čína se tak snaží zajistit, aby neunikl jediný potenciální přenašeč, než začnou svátky, které se konají příští měsíc na lunární Nový rok, kdy se za svými rodinami vydají stovky milionů lidí.
28. 1. 2021|