TÉMA

Dortmund

Velká stávka paralyzuje německá letiště, ovlivní statisíce cestujících

Páteční stávky výrazně omezuje provoz na sedmi německých letištích – v Mnichově, Frankfurtu nad Mohanem, Hamburku, Stuttgartu, Dortmundu, Hannoveru a Brémách. Odborová organizace Verdi akci svolala po neúspěšném jednání o zvýšení mezd.
17. 2. 2023Aktualizováno17. 2. 2023, 12:18|

Nejméně tři lidé zemřeli v Německu při nehodách způsobených silnou bouří

Nejméně tři mrtvé si od pátku vyžádala v Německu silná bouře, která předtím způsobila značné škody i oběti v Británii, Irsku, Nizozemsku a Belgii. V Severním Porýní-Vestfálsku zemřel 56letý řidič automobilu, který na silnici narazil do spadlého stromu, a 17letý řidič, který sjel z cesty, když se pokoušel vyhnout větvi. V Dolním Sasku přišel o život 68letý muž, který se při bouři zřítil ze střechy, již se snažil opravit. V celé Evropě je obětí nejméně 12.
19. 2. 2022Aktualizováno19. 2. 2022, 16:20|

Německo a Británie zápasí se sněhem. Francouzský jihozápad trápí povodně

Sníh a náledí nadále působí velké problémy ve Francii a Německu. Zatímco německá železniční přeprava se potýká s výpadky a na tamních dálnicích se tvoří mnohahodinové zácpy, jihozápad Francie bojuje s povodněmi. Ty vznikly kvůli přívalovým dešťům. Bretaň zase v úterý očekává až 15 centimetrů sněhu, nejvíce v tomto tisíciletí. Z bezpečnostních důvodů tam nevyjedou školní autobusy, píše list Le Monde. S neobvykle chladným počasím se potýká i Británie.
9. 2. 2021|

Pravicový extremista Ernst dostal za vraždu německého politika doživotí

Vrchní zemský soud ve Frankfurtu nad Mohanem udělil doživotní trest pravicovému extremistovi Stephanu Ernstovi za předloňskou vraždu hesenského politika Waltera Lübckeho. Obžaloba žádala doživotní trest, obhajoba naopak požadoval změnu klasifikace činu na zabití. Lübckeho případ platí za první vraždu politika motivovanou pravicovým extremismem v dějinách spolkové republiky.
28. 1. 2021Aktualizováno28. 1. 2021, 11:03|