TÉMA

Accolade

Obce u dálnice D5 zvedají daň z nemovitosti průmyslovým areálům, majitelům domů přitížit nechtějí

Některé obce podél dálnice D5 se rozhodly od Nového roku zvýšit daň z nemovitosti průmyslovým areálům ve svých katastrech. Majitelům soukromých domů více přitěžovat nechtějí, aby jim tak aspoň částečně kompenzovaly hluk a znečištění spojené s dopravou. Minimálně o 80 procent vyšší daň z nemovitosti nicméně od letoška v důsledku vládního konsolidačního balíku zaplatí všichni.
4. 1. 2024|

V Česku je podle Forbesu nejbohatší Kellnerová. V žebříčku vystřelili vysoko technologičtí nováčci

Nejbohatší Češkou je podle letošního žebříčku časopisu Forbes Renáta Kellnerová. Čtyřiapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který koncem letošního března tragicky zahynul, disponuje dle žebříčku 374,7 miliardy korun. Je to o téměř 82 miliard korun více, než činil loni majetek jejího muže. V letošním seznamu je devět nováčků, první z nich dokonce na šestadvacáté příčce.
6. 10. 2021Aktualizováno6. 10. 2021, 08:10|

Jihomoravský kraj chce koupit pozemky pod brněnským letištěm, o které se v minulosti neúspěšně soudil

Radní Jihomoravského kraje schválili záměr vykoupit soukromé pozemky pod brněnským letištěm za víc než 22 milionů korun. Ty patří podnikateli Michalu Horkému, který je koupil v roce 2016 za stovky tisíc korun. Kraj se o ně v minulosti neúspěšně soudil.
27. 1. 2021Aktualizováno27. 1. 2021, 15:30|