TÉMA

Logistické centrum

Armáda chce vybudovat na letišti Líně logistické centrum a základnu aktivních záloh

Armáda ČR chce na svém záložním letišti Líně u Plzně postavit logistické centrum pro české vojáky i NATO a základnu aktivních záloh krajského vojenského velitelství ve velikosti jednoho praporu kolem šesti set lidí. Do roku 2028 tam budou vojáci provozovat leteckou záchrannou službu pro Plzeňský a částečně Karlovarský kraj a poté se chtějí na jejím fungování dále spolupodílet. Po jednání zástupců armády a ministerstva obrany se starosty okolních obcí a vedení Plzeňského kraje to řekl první zástupce náčelníka generálního štábu Miroslav Hlaváč.
8. 3. 2024|

Zastupitelé kývli na výkup pozemků u mošnovského letiště pro armádní centrum

Moravskoslezští zastupitelé schválili výkupy dalších pozemků pro logistické centrum Armády České republiky u mošnovského letiště. Proti byla část opozice a své výhrady přišlo zopakovat i několik obyvatel okolních obcí, kteří se stavbou nesouhlasí.
7. 9. 2023|

Reportéři ČT: Armáda chce v Mošnově skladovat stany či palivo. Dezinformace straší jadernými zbraněmi

Armáda chce postavit u mošnovského letiště velké logistické centrum. Záměr se stal terčem dezinformátorů. Ti tvrdí – přestože to armáda s velmi jasnými argumenty odmítá –, že se mají v Mošnově skladovat jaderné zbraně, že mají na základně pobývat američtí vojáci a že by se v případném konfliktu stala prioritním cílem Rusů. Mezi místními obyvateli začínají být patrné obavy z logistického centra, část proti němu sepsala i petici. O dění kolem připravovaného mošnovského logistického centra natáčel pro Reportéry ČT Karel Vrána.
18. 4. 2023|

V Ostravě vzniká nový logistický park. Už teď nabízí skoro tisícovku pracovních míst

V Ostravě-Hrušově pokračuje výstavba nového logistického parku. V areálu Contea Park Ostrava D1, který buduje developerská společnost Contera na někdejším brownfieldu, vzniklo už 950 pracovních míst. Plánovaná plocha je přibližně 151 tisíc metrů čtverečních průmyslových prostor, první dvě budovy zabírají více než 108 tisíc metrů čtverečních. Celkové náklady projektu přesáhnou 2,9 miliardy korun, dosud firma proinvestovala 1,9 miliardy, uvedli jednatelé Contery Dušan Kastl a Tomáš Jirků.
12. 10. 2022|

V Mošnově má vzniknout logistická základna české armády, řekla Černochová

Ministerstvo obrany plánuje u ostravského letiště v Mošnově na Novojičínsku výstavbu nového logistického centra. Mohla by tam působit část vojáků z logistické jednotky v Rakovníku. V červnu se resort chystá podepsat memorandum s Moravskoslezským krajem, které umožní bezúplatný převod pozemků poblíž letiště. Vládu o tom ve středu informovala ministryně obrany Jana Černochová (ODS).
25. 5. 2022Aktualizováno25. 5. 2022, 16:58|

Česká pošta postaví třídicí centrum v Mošnově. Propojí leteckou, železniční i silniční přepravu

Česká pošta mění logistiku balíků pro celou Evropu. V Mošnově na Novojičínsku vybuduje třídicí centrum, do nějž se přestěhují pobočky pošty z Olomouce a Ostravy, které jsou už kapacitně na hraně. Nové logistické centrum začne fungovat už letos v září a propojí leteckou, železniční i silniční přepravu.
24. 4. 2022|

Obchodní řetězec chce ve Velkém Beranově stavět logistické centrum. Voliči opět rozhodnou v referendu

Ve Velkém Beranově na Jihlavsku budou lidé znovu v místním referendu rozhodovat o tom, jestli může na území obce společnost Penny Market postavit své logistické centrum. Před třemi lety obyvatelé v referendu stavbu odmítli. Mezitím kraj postavil silniční obchvat, který by sklady odděloval od obytné zástavby. O opakování referenda rozhodli zastupitelé obce, konat se bude při sněmovních volbách 8. a 9. října.
9. 9. 2021|

Další referendum ve Velkém Beranově? Doprava k novým skladům prý už není problém

Ve Velkém Beranově na Jihlavsku proběhne zřejmě další místní referendum o zvažované stavbě logistického centra společnosti Penny Market. Před třemi lety lidé v referendu vznik centra odmítli, jeho přípravný výbor tehdy mimo jiné uvedl, že by stoupla hustota dopravy. Od té doby se situace změnila, obec už má silniční obchvat, uvedl starosta Milan Pulicar (nestr.). Firma obci nově slibuje až osm milionů korun a zhruba 200 pracovních míst.
19. 5. 2021|

Z Oslavan zmizí bývalá elektrárna. Nový majitel chce místo revitalizovat

Bývalá tepelná elektrárna v Oslavanech na Brněnsku se po 110 letech od zahájení výstavby hroutí k zemi. Společnost Remami, která nemovitosti spojené s bývalou elektrárnou na více než 70 tisících metrech čtverečních vlastní od roku 2019, se pustila do demolice a místo chce revitalizovat.
12. 4. 2021|

Jihomoravský kraj chce koupit pozemky pod brněnským letištěm, o které se v minulosti neúspěšně soudil

Radní Jihomoravského kraje schválili záměr vykoupit soukromé pozemky pod brněnským letištěm za víc než 22 milionů korun. Ty patří podnikateli Michalu Horkému, který je koupil v roce 2016 za stovky tisíc korun. Kraj se o ně v minulosti neúspěšně soudil.
27. 1. 2021Aktualizováno27. 1. 2021, 15:30|