TÉMA

Michal Horký

Žalobkyně propustila z vazby část obviněných v kauze černovické pískovny. Stíháni budou na svobodě

Část obviněných v kauze černovické pískovny v Brně je nově stíhána na svobodě, informoval o tom v úterý Radiožurnál. Z vazby je propustila žalobkyně, počet osob, kterých se to týká, ale nesdělila. Ve vazbě bylo původně sedm obviněných. Propuštění z vazby potvrdila státní zástupkyně Petra Lastovecká.
6. 12. 2022|

Černovická pískovna bude mít nového jednatele. Dosavadní jsou ve vazbě

Pískovna Černovice bude mít nového jednatele. Rozhodla o tom rada městské části, které společnost patří. Obměna je nezbytná, protože oba dosavadní jednatelé jsou ve vazbě spolu s dalšími pěti lidmi. Podle vyšetřovatelů se snažili protiprávně získat rozhodující vliv na část ekonomické činnosti pískovny. Policie tvrdí, že podepsali nevýhodné smlouvy, a tak od roku 2021 způsobili škodu ve výši téměř 60 milionů korun.
8. 11. 2022|

Náhodou se potkali před mou kanceláří, hájí Hladík schůzku, kterou chtěla vysvětlit policie

Zastupitel města Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) byl nominován lidovci na post ministra životního prostředí jako nástupce Anny Hubáčkové (za KDU-ČSL), která rezignovala ze zdravotních důvodů. Hladíkův nástup ale zbrzdila policejní razie související s korupční kauzou okolo přidělování bytů v Brně. Policisté mimo jiné zasahovali i v Hladíkově kanceláři na brněnském magistrátu, kde končil jako primátorčin náměstek. Hladík v případu není obviněný. KDU-ČSL mu později vyjádřila podporu a na jeho nominaci trvá. V Interview ČT24 Hladík řekl, že očekává, že se za čtyři týdny, během kterých má podle premiéra Petra Fialy (ODS) vysvětlit veřejnosti svou situaci, nakonec ministrem stane.
8. 11. 2022|

Horký, Novotný a Hasoň se přiznali v kauze Pískovny Černovice, píše Právo

Podnikatel Michal Horký, který je ve vazbě po říjnových policejních raziích v Brně, se přiznal v případu pokusu o ovládnutí městské firmy Pískovna Černovice a usiluje o získání statusu spolupracujícího obviněného, zjistil deník Právo. Podle něj se přiznali také jednatelé pískovny Jiří Novotný (ČSSD) a Jiří Hasoň (KDU-ČSL).
5. 11. 2022|

Po razii v Brně policie zahájila trestní stíhání sedmi osob a dvou firem

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) zahájila trestní stíhání proti sedmi fyzickým a dvěma právnickým osobám pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu účasti na organizované zločinecké skupině. Souvisí to s úterním zátahem v Brně kvůli privatizaci městských domů.
19. 10. 2022Aktualizováno19. 10. 2022, 14:37|

Jihomoravský kraj chce koupit pozemky pod brněnským letištěm, o které se v minulosti neúspěšně soudil

Radní Jihomoravského kraje schválili záměr vykoupit soukromé pozemky pod brněnským letištěm za víc než 22 milionů korun. Ty patří podnikateli Michalu Horkému, který je koupil v roce 2016 za stovky tisíc korun. Kraj se o ně v minulosti neúspěšně soudil.
27. 1. 2021Aktualizováno27. 1. 2021, 15:30|