TÉMA

Alexej Navalný

Ruská policie provedla razie v objektech opozičního hnutí, které založil Chodorkovskij

Policie v pátek v Moskvě a v Petrohradě prohledala kanceláře opozičního hnutí Otevřené Rusko a také redakci informačního serveru MBCH Media, které založil někdejší ropný magnát a kritik Kremlu Michail Chodorkovskij. Informovaly o tom agentury Reuters a AFP. Ruské úřady považují Otevřené Rusko za takzvaně nežádoucí organizaci.
19. 3. 2021|

EU sankcionovala čtyři ruské činitele kvůli uvěznění Navalného. Postihy uvalily i Spojené státy

Evropská unie v úterý uvalila sankce na čtyři ruské představitele za uvěznění opozičního vůdce Alexeje Navalného a potlačování pokojných protestů. Mezi vysoce postavenými činiteli, k jejichž potrestání Unie vůbec poprvé využila nový globální sankční režim, je i generální prokurátor Igor Krasnov či hlavní vyšetřovatel Alexandr Bastrykin. Sankce na několik ruských činitelů a podniků uvalily i Spojené státy.
2. 3. 2021Aktualizováno2. 3. 2021, 19:45|

Léčebné konopí by mohlo být levnější a na elektronický recept, podpořili to poslanci

Léčebné konopí by mohlo být levnější a dostupnější díky licencovaným dodavatelům. Také by mělo být na elektronický recept. Počítá s tím vládní novela o návykových látkách a léčivech, kterou v prvním kole projednávání podpořila sněmovna. Poslanci řešili i novelu energetického zákona, díky které by se lidé měli dočkat lepší ochrany na trhu s energiemi. Zavádí totiž registr zprostředkovatelů nabídek energií. Na začátku schůze sněmovny vystoupil šéf sportovní agentury Milan Hnilička (za ANO), který složil kvůli porušení protiepidemických opatření poslanecký mandát. V čele agentury ale zůstává. Premiér Andrej Babiš (ANO) jeho odchod nepožaduje.
26. 1. 2021Aktualizováno26. 1. 2021, 19:47|