TÉMA

Milan Uhrík

Požádal jsem o kontrolu novinářů, reagoval slovenský poslanec na podezření, že je placen Rusy

Šéf poradců slovenského premiéra Roberta Fica a poslanec Erik Kaliňák (oba Smer–SD) podle svých slov pověřil náměstka Slovenské informační služby (SIS) Pavla Gašpara, aby prověřil osobní účty novinářů. Synovec ministra obrany Roberta Kaliňáka (Smer–SD) tak učinil v reakci na podezření, že je placen Rusy. Podle serveru Sme to vyplývá ze zprávy Bezpečnostní informační služby (BIS) o odhalení informační sítě okolo portálu Voice of Europe. Kauza zasáhla i německého poslance Petra Bystroně, zjištění reflektuje i Evropský parlament.
4. 4. 2024|

Ve slovenských volbách má šanci nová národovecká strana, založili ji odpadlíci od Kotleby

V nadcházejících volbách do slovenského parlamentu kandiduje několik nacionalistických stran a hnutí. Největší šance na úspěch má podle průzkumů hnutí Republika a Slovenská národná strana (SNS). O přízeň voličů se z krajně pravicového tábora dále uchází Kotlebova Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).
22. 9. 2023|

Kotlebu po změně stanov opouštějí poslanci

Stranu Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) po změně stanov posilující roli předsedy opouští europoslanec Milan Uhrík a pět z jejích 14 poslanců ve slovenském parlamentu. Dosavadní místopředseda Uhrík to oznámil na sociální síti. Někteří ze zákonodárců v politice chtějí setrvat. Předseda strany Marian Kotleba rozhodnutí svých spolupracovníků zatím nekomentoval.
26. 1. 2021|