TÉMA

Telnice

Správa železnic se snažila zrušit provoz na Kozí dráze. Zanedbáváte vlastní povinnosti, vzkázal úřad

Ústecký kraj se snaží dlouhodobě oživit takzvanou Kozí dráhu. Tedy trať vedoucí z Děčína přes Telnici až do Oldřichova u Teplic. Její provozuschopnost by měla zajistit Správa železnic, která už před časem opravila východní část trati. Další rekonstrukci se ale organizace vyhýbá – místo toho zažádala o celoroční výluku.
11. 11. 2023|

Starostové obcí v Krušných horách chtějí víc informací k možnému vyhlášení chráněné krajinné oblasti

O možném vyhlášení chráněné krajinné oblasti (CHKO) Krušné hory diskutovalo v Mostě vedení Ústeckého kraje a starostové obcí. Všichni z nich se shodli na tom, že přírodu v oblasti je potřeba chránit. Někteří starostové si ale nejsou jistí, jestli až takovým stupněm ochrany.
14. 3. 2023|

Kraj chce oživit celou podkrušnohorskou Kozí dráhu, objednal na ni vlaky. Správa železnic ale dál odmítá její opravu

Správa železnic dál odmítá opravit železniční trať mezi Oldřichovem u Duchcova a Telnicí. A to přesto, že Ústecký kraj objednal vlaky, které by po ní měly od dubna začít jezdit. Železničáři před rokem opravili východní část trati známé jako Kozí dráha, ale rekonstruovat zbytek, který je v horším stavu, se nechystají.
23. 2. 2023|

Na Kozí dráhu se vrátí vlaky, v létě dovezou turisty do krušnohorské Telnice

Správa železnic se uvolila opravit alespoň část železniční trati z Děčína do Oldřichova u Duchcova známé jako Kozí dráha. Od roku 2016 je nesjízdná a je na ní téměř v celé délce vyhlášena výluka. Nyní ale správa slíbila Ústeckému kraji, že obnoví přinejmenším úsek Děčín–Telnice, kde by měly jezdit turistické vlaky. V dalších letech by se měl opravy dočkat i zbytek trati.
28. 3. 2021|

Vleky nejezdí, vlekaři si zoufají. Přesto je na horách plno a vlaky i silnice sotva pobírají lidi

Ani čtvrtý víkend roku 2021 – ve kterém vláda zatím nepovolila chodit jinam než na vycházky do přírody – se neobešel bez návalů na horách. Plno bylo na Šumavě i v Krušných horách, kde špatně zaparkovaná auta ucpala silnice do obcí Telnice a Petrovice, a to přesto, že se oproti původním plánům ani v Telnici ještě nerozjely vleky.
23. 1. 2021|

Skiareály chtějí co nejdříve obnovit provoz vleků. Změny v systému PES bude vláda schvalovat v pátek

Svazy lyžařských areálů a také obchodu a cestovního ruchu vyzývají vládu k co nejrychlejšímu povolení otevření středisek, bez hledu na termín změny současného pátého stupně protiepidemických opatření na čtvrtý. Provozovatelé mají nárok na kompenzace, to podle nich nestačí. Vláda má změny v protiepidemickém systému (PES) schvalovat v pátek.
21. 1. 2021|