TÉMA

Nabíjení

Přibývá požárů elektrokoloběžek a elektrokol. Pozor hlavně při nabíjení, varují hasiči

Hasiči častěji než dřív řeší požáry dopravních prostředků jezdících na elektřinu. A nejde jen o elektrokoloběžky. Konkrétně za první polovinu roku museli řešit dvojnásobek případů než za celý loňský rok. Pořád jde ale o desítky případů. Hasiči radí i při jen drobném náznaku kouře vytáhnout nabíječku ze zásuvky, a pokud je možnost, tak dát elektrokoloběžku nebo elektrokolo na balkon či jinam ven. V každém případě také hned zavolat linku 150.
13. 8. 2023|

Obyvatelé Chersonu se setkávají u nabíjecích zdrojů. Snaží se znovu propojit se světem

Cherson v sobotu poprvé od osvobození spustil dodávky elektřiny, a to jen pro klíčové instituce. Ačkoliv to vypadalo, že by se do města mohla vrátit základní elektrická síť, v neděli zůstalo prakticky bez proudu. Lidé spoléhají na generátory, vlastní vynalézavost – anebo na speciálně vyhrazená místa.
27. 11. 2022|

Nová olomoucká tramvaj upozorní na překážky na trati. Dopravní podnik za ni zaplatil 28 milionů

Dopravní podnik města Olomouce (DPMO) pořídil za 28 milionů korun novou tramvaj, která je vybavena moderními systémy zvyšujícími bezpečnost provozu i pohodlí cestujících. Do ulic města má vyjet už tento týden. „Oproti předchozím vozům je největší změnou pasivní antikolizní systém, který sleduje prostor v blízkosti vozidla a řidiče upozorní na možný střet s cyklistou, chodcem nebo jinou překážkou,“ sdělil předseda představenstva DPMO Jaroslav Michalík.
22. 2. 2022Aktualizováno22. 2. 2022, 15:47|

30 let zpět: Sanace vyšehradské skály

Na vltavské skále pražského Vyšehradu docházelo k drobným sesuvům, proto musela být zabezpečena. Reportáž z 18. ledna 1992 ukazuje končící sanační práce firmy Armabeton. Unikátní záběry vyšehradské skály obehnané lešením umocňují pohledy z výšky jeřábové plošiny.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
18. 1. 2022|

Volební lídři debatovali o tom, jak se postavit k trendu elektromobility

Část předvolební superdebaty se točila kolem postoje lídrů k možnému zákazu výroby aut se spalovacími motory po roce 2035. Všechny subjekty zastoupené v debatě uvedly, že proti zákazu bojovat budou, jen ČSSD uvedla, že proti zákazu spíše bude bojovat. Debaty se účastnili Andrej Babiš (ANO), Petr Fiala (SPOLU), Vojtěch Filip (KSČM), Jan Hamáček (ČSSD), Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolora), Tomio Okamura (SPD), Vít Rakušan (PirátiSTAN) a Robert Šlachta (PŘÍSAHA).
7. 10. 2021|

Ceny míří vzhůru, metry dolů. Bydlení Čechů se mění

Trh s bydlením na rozdíl od celé řady dalších oblastí ekonomiky pandemie moc nepoznamenala. Poptávka po bydlení zůstala loni obrovská, což se odrazilo i v rekordním objemu nově poskytnutých hypoték i v pokračujícím silném růstu cen bytů – Česko se v rámci EU dokonce drží na předních místech. Na druhou stranu průzkum Eurostatu ukazuje, že stále velká část Čechů žije jako „sardinky“, byť tento podíl klesá, a to navzdory rostoucí ceně. Přinášíme pohledy ekonomů i developerů, jak moc se bude v dohledné době bydlení v Česku měnit a jaké jsou aktuální trendy.
22. 1. 2021|