TÉMA

Slovenský premiér

30 let zpět: Jednání české a slovenské vlády v Kolodějích

Jednání mezi českou a slovenskou vládou o rozdělení federace pokračovala na zámku v Kolodějích. Rozruch ještě před zahájením schůzky vzbudil materiál slovenského ministerstva zahraničí. Český premiér Václav Klaus o návrhu uvedl, že „je to pokus, když ne o unii s velkým U, tak alespoň o unii s polovelkým U.“ Podle Vladimíra Mečiara se jednalo o materiál, který nebyl schválen slovenskou vládou a za jeho zaslání se omluvil.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
10. 10. 2022|

Slovenské vládní koalici zbývá měsíc. Pak odejde buď ministr financí, nebo jedna ze stran

Slovenské vládní koalici zbývá měsíc do možného rozpadu. Zatím nevyřešila spor kolem ministra financí Igora Matoviče. Jeho demisi kvůli vzájemným sporům žádá strana Sloboda a Solidarita (SaS), jeden z koaličních členů, jinak chce kabinet sama opustit. Matovičově straně dala čas do začátku září. Zbytek koalice chce spolupráci čtyř partají zachovat.
1. 8. 2022|

Druhé plošné testování pomůže dostat šíření covidu pod kontrolu, věří Matovič

Na Slovensku začalo druhé kolo plošného testování. Igor Matovič si od něj slibuje zmírnění šíření nákazy koronavirem. Podle něj pomůže tento krok dostat situaci pod kontrolu. Slovenský předseda vlády byl hostem Událostí, komentářů.
21. 1. 2021|