TÉMA

Prezident ČR

K Pavlovi se dostal i hoch, který toužil po podpisu společné fotky pořízené těsně po volbách

Nový prezident Petr Pavel po slavnostním složení inauguračního slibu promluvil k lidem shromážděným na třetím nádvoří Pražského hradu. Ukázal také nově zrestaurovanou prezidentskou standartu. Vzápětí položil kytici k soše T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí. Tam se také zblízka pozdravil se svými příznivci. Mezi nimi byl i hoch, který si nechal podepsat fotku pořízenou po Pavlově zvolení.
10. 3. 2023|

Hrad za péči o Zemana v Lánech zatím údajně dal zhruba 480 tisíc korun

Kancelář prezidenta republiky (KPR) zaplatila soukromé firmě za zdravotní péči o prezidenta Miloše Zemana v Lánech za listopad a prosinec asi 480 tisíc korun. S odkazem na informace z Kanceláře prezidenta republiky to ve středu uvedl server Seznam Zprávy. Prezidentská kancelář společnosti Senior Home Group platí náklady, které převyšují platbu od zdravotní pojišťovny. Podle KPR za listopadovou péči zaplatila 79 420 korun, faktura za prosinec byla vystavena na 399 300 korun.
19. 1. 2022|

Zeman i Babiš pogratulovali Bidenovi k nástupu do Bílého domu

Prezident republiky Miloš Zeman i premiér Andrej Babiš (ANO) blahopřáli Joeu Bidenovi k převzetí úřadu amerického prezidenta. Podobně učinili i další čeští političtí představitelé. Bidenovu pozici a možnosti pak hodnotili například bývalí čeští ministři zahraničních věcí.
20. 1. 2021Aktualizováno20. 1. 2021, 23:02|