TÉMA

Ulož.to

Provozovatel Ulož.to má zaplatit téměř milion korun filmovému distributorovi kvůli stahování Šarlatána

Společnost Petacloud, která provozovala server Ulož.to, má zaplatit necelý milion korun distributorovi filmů Cinemart kvůli snímku Šarlatán. Ten byl na serveru ke stažení. Na čtvrteční rozsudek pražského městského soudu upozornily Hospodářské noviny. Provozovatel Ulož.to oznámil, že se odvolá, podle rozhodnutí soudkyně je ale rozsudek vykonatelný okamžitě.
17. 7. 2023|

Ulož.to chce 800 tisíc za mazání Šarlatána. Nový spor se točí kolem zodpovědnosti za filmové piráty

Provozovatelé webu Ulož.to chtějí po distributorovi filmu Šarlatán režisérky Agnieszky Hollandové 800 tisíc korun za to, že kvůli předběžnému opatření soudu museli z úložiště nákladně a s okamžitou platností mazat český snímek, který na web lidé nelegálně nahrávají. Pro distributora CinemArt jde o absurdní požadavek, jenž by podle něj znamenal, že by filmaři platili pirátům, Ulož.to zase mluví o potenciálním konci svobody internetu. Nový spor ale odhaluje hlubší problém, který se týká zodpovědnosti za obsah na síti.
15. 5. 2021|

Server Ulož.to prohrál spor o stahování českých filmů. Musí odstranit Pelíšky nebo Kobry a užovky

Ze serveru Ulož.to nebude možné stáhnout Pelíšky a dalších pět českých filmů. Ve středu o tom pravomocně rozhodl pražský vrchní soud, který vyhověl žalobě agentury Dilia. Právní zástupce serveru řekl po zasedání novinářům, že rozsudek může mít negativní precedenční charakter a dopad na svobodu internetu. Ulož.to následně vydalo vyjádření, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu. Podle právníka agentury chtěla Dilia vyslat zprávu o tom, že filmy jsou na serveru nelegálně.
20. 1. 2021Aktualizováno20. 1. 2021, 18:51|