TÉMA

Virgin Orbit

Bransonova Virgin Orbit vyhlásila bankrot. Dluží 153 milionů dolarů

Společnost Virgin Orbit britského miliardáře Richarda Bransona vyhlásila ve Spojených státech bankrot. Firma usiluje o prodej majetku, a proto dál hledá kupce, informovala v úterý agentura Reuters.
4. 4. 2023|

Virgin Orbit miliardáře Bransona propouští a hrozí koncem. Nedokázala splnit základní cíle

Vesmírná společnost Virgin Orbit britského miliardáře Richarda Bransona propustí nejméně 85 procent zaměstnanců. Firma o tom informovala v oznámení pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Podle amerických médií v brzké době zastaví činnost. Stanici BBC společnost na žádost o komentář bezprostředně neodpověděla.
3. 4. 2023|

První satelity vypuštěné ze západní Evropy selhaly. Raketa dosáhla oběžné dráhy, pak došlo k anomálii

První vyslání družic ze západní Evropy bylo patrně neúspěšné. Raketa vypuštěná v úterý speciálně upraveným Boeingem 747 společnosti Virgin Orbit, který odstartoval z letiště u města Newquay v britském Cornwallu, kvůli „anomálii“ dosáhla oběžné dráhy, družice na ni ale nedopravila. Na Twitteru o tom informoval Virgin Orbit.
10. 1. 2023|

Raketa miliardáře Bransona poprvé doletěla na oběžnou dráhu. Startuje zpod křídla Boeingu

Společnost Richarda Bransona Virgin Orbit v neděli poprvé úspěšně vypustila raketu do vesmíru z křídla letadla Boeing 747. Otevřela tím novou cestu pro vynášení malých družic na oběžnou dráhu, uvedla agentura AFP. Virgin Orbit uspěla napodruhé, po neúspěšném testu loni v květnu.
18. 1. 2021|