TÉMA

Energo

Strakonice koupí od firmy Energo teplovod, vyřeší tak spor o teplo

Strakonice koupí teplovod na sídlišti Šumavská. Město tak chce vyřešit vleklý spor o dodávky tepla, který vedla firma Energo, vlastník teplovodu, se strakonickou teplárnou. Teplovod a další zařízení i s pozemky koupí radnice zhruba za 15 milionů korun. Koupi schválilo všech 18 přítomných zastupitelů. Ředitel teplárny Pavel Hřídel, který ve středu končí ve funkci, označil koupi za rizikovou investici a cenu za příliš vysokou.
11. 5. 2022|

Strakonická teplárna obnoví dodávky tepla pro Energo. Novou smlouvu firma odmítá

Strakonická teplárna obnoví ve čtvrtek dodávky tepla firmě Energo. V červenci společnosti dodá nasmlouvaných 60 gigajoulů (GJ) tepla, což je podle odhadu teplárny polovina množství, které Energo potřebuje. Teplárna proto navrhla uzavřít novou smlouvu, firma to však odmítá. Vyplývá to z informací na webu teplárny. Firmy spolu vedou od roku 2019 spor o platby za teplo.
30. 6. 2021|

Energetický regulační úřad podá trestní oznámení na strakonickou teplárnu i starostu

Energetický regulační úřad (ERÚ) podá kvůli přerušeným dodávkám tepla ve Strakonicích trestní oznámení na starostu Břetislava Hrdličku (Strakonická Veřejnost), vedení teplárny i advokáta této firmy. Teplárna se podle ERÚ chová k lidem, kteří jsou teď opakovaně bez tepla a teplé vody, bezohledně. Sdělil to mluvčí ERÚ Michal Kebort. Podle Hrdličky má teplárna sloužit lidem, nikoliv jako zdroj peněz pro soukromníka.
23. 6. 2021Aktualizováno23. 6. 2021, 18:43|

Firma Energo podepsala smlouvu se strakonickou teplárnou

Firma Energo večer podepsala smlouvu se strakonickou teplárnou. Potvrdil to generální ředitel teplárny Pavel Hřídel a jednatel Energa Roman Němeček. O víkendu teplárna Energu přerušila dodávky, lidé na sídlišti Šumavská byli od pátku večer do nedělního dopoledne bez tepla a teplé vody.
24. 5. 2021Aktualizováno25. 5. 2021, 11:34|

Strakonická teplárna obnovila dodávky firmě Energo. Lidé byli kvůli sporu bez tepla a teplé vody

Strakonická teplárna obnovila dodávky tepla firmě Energo, jež zásobuje byty na sídlišti Šumavská. Obyvatelé asi čtrnácti bytových domů byli přes dvacet čtyři hodin bez tepla a teplé vody. Energo prý o obnovení dodávek nikdo z teplárny neinformoval, zprovoznění systému proto chvíli trvá. Teplárna s firmou Energo vede spor o platby, v pondělí by se měl řešit podpis smlouvy. Energetický regulační úřad (ERÚ) nabídl oběma stranám jednání.
23. 5. 2021Aktualizováno23. 5. 2021, 14:03|

Strakonická teplárna opět přerušila dodávky firmě Energo, která zásobuje sídliště

Strakonická teplárna přerušila v noci na sobotu dodávky tepla firmě Energo, s níž vede spor o platby. Společnost zásobuje kromě jiných i přes 250 bytů na sídlišti Šumavská. Lidé jsou tam bez tepla a teplé vody. Energo nemá jinou možnost, jak teplo zajistit, řekl jeho jednatel Roman Němeček. Dodávky přerušila teplárna firmě krátce už v lednu.
22. 5. 2021Aktualizováno22. 5. 2021, 14:25|

Strakonická teplárna přeruší dodávky firmě Energo. Lidem hrozí, že budou bez tepla a teplé vody

Strakonická teplárna přeruší v noci na sobotu dodávky tepla firmě Energo, se kterou vede spor o platby. Společnost nemá s teplárnou smlouvu, řekl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Energo zásobuje vedle jiných i přes 250 bytů na sídlišti Šumavská, ty by tak měly být od soboty bez tepla a teplé vody. Firma je připravena podepsat novou smlouvu ještě v pátek, řekl její jednatel Roman Němeček.
21. 5. 2021|