TÉMA

Fakultní nemocnice Motol

Děti napadá agresivní zápal plic. Invazivní bakterie a viry prolamují očkování

Vážným průběhem zápalu plic trpí čím dál víc dětí v Česku. Shodují se na tom nemocnice, které ČT oslovila. Za zesílení agresivních projevů mohou především invazivní bakterie, které mají vyšší odolnost vůči očkování. Děti tak často končí na plicních ventilátorech nebo podstupují operace.
13. 4. 2024|

Bývalého prezidenta Zemana propustili z nemocnice

Bývalého prezidenta Miloše Zemana lékaři propustili z pražské Fakultní nemocnice Motol do domácí péče. Byl hospitalizovaný od poloviny března poté, co se mu v noze vytvořila krevní sraženina, kterou bylo podle lékařů potřeba odstranit. Podle lékařů je ho možné stále označit za křehkého pacienta, přesto jsou s vývojem jeho zdravotního stavu spokojení.
3. 4. 2024Aktualizováno3. 4. 2024, 20:04|

Exprezident Zeman zůstává v péči lékařů motolské nemocnice

Bývalý prezident Miloš Zeman zůstává po čtvrteční operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy v péči lékařů pražské Fakultní nemocnice Motol. Při zákroku mu lékaři kvůli otoku nařízli kryty svalů, tyto otevřené nářezy je nyní třeba pravidelně ošetřovat. Zeman je při vědomí, orientován a spolupracuje při rehabilitaci, informovala mluvčí nemocnice Pavlína Danková po pondělním jednání lékařského konzilia. Dobu hospitalizace nelze zatím odhadnout, dodala. Podle informací ČTK Zeman zůstává na jednotce intenzivní péče Kliniky kardiovaskulární chirurgie Fakultní nemocnice Motol.
18. 3. 2024Aktualizováno18. 3. 2024, 14:19|

Bývalý prezident Zeman je v nemocnici. Kvůli krevní sraženině podstoupil operaci

Bývalý prezident Miloš Zeman je po operaci. Byl hospitalizován ve Fakultní nemocnice Motol v Praze, její mluvčí Pavlína Danková uvedla, že příčinou bylo náhlé nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček upřesnil, že hospitalizace souvisí s cukrovkou a trvat by měla zhruba týden. V předchozích dnech Miloš Zeman přijímal návštěvy a vystoupil taky v rozhovoru pro Českou televizi.
14. 3. 2024Aktualizováno14. 3. 2024, 19:14|

Dětský pacient poprvé dostal implantát, který mu může dát sluch

První dítě v Česku dostalo sluchový kmenový implantát. Pomoct může v případech, kdy dosud dostupná léčba nefunguje. Unikátní operaci provedli lékaři v motolské nemocnici. Přístroj vložili malému pacientovi přímo do mozku.
22. 12. 2022|

Motol otevřel první dům pro rodiny dlouhodobě nemocných dětí

V areálu Fakultní nemocnice v Motole se otevřel první dům určený pro rodiny dlouhodobě hospitalizovaných dětí. Náklady na stavbu a vybavení, které se vybraly ve veřejné sbírce a od dárců, přesáhly sto milionů korun.
25. 11. 2022|

Vláda v pondělí požádá sněmovnu o prodloužení nouzového stavu, řekl Babiš

Vláda podle Andreje Babiše (ANO) požádá v pondělí  sněmovnu o prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní. Premiér to řekl po jednání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Česko také řeší podezření na výskyt takzvané britské mutace koronaviru. Bližší výsledky budou podle Státního zdravotního ústavu příští týden. V sobotu nemohla kvůli problémům s rezervačním systémem začít s očkováním seniorů Fakultní nemocnice v Ostravě, zprovozněn byl v poledne. Potíže měli i zdravotníci v pražské motolské nemocnici, od pátku přetrvávají v Liberci. V Česku bylo zatím proti koronaviru očkováno 105 167 lidí, uvedl premiér Babiš (ANO).
16. 1. 2021Aktualizováno16. 1. 2021, 20:21|