TÉMA

AP

Fotografové spolupracující se zahraničními médii byli na místě hned po útoku Hamásu. Izrael žádá vysvětlení

Izrael žádá po několika zahraničních médiích vysvětlení, jak je možné, že jejich fotoreportéři 7. října dokumentovali překvapivý útok teroristů z Hamásu na jih Izraele. Jeruzalém varoval, že by mohla být považována za spoluviníky trestných činů, píše izraelský deník The Times of Israel. Bezprostředně po začátku útoku byli na místě spolupracovníci agentur Reuters a AP, kteří své snímky dodávají i stanici CNN a deníku The New York Times. Média odmítají, že by o útoku věděla předem. CNN již s fotografem přerušila spolupráci.
9. 11. 2023|

Američané přestávají věřit v Boha. Církvi se vyhýbá hlavně mladá generace

Každý třetí Američan je podle nového průzkumu agentury AP bez vyznání. Mezi mladými jejich podíl sahá dokonce až k 45 procentům. Ještě před padesáti lety přitom náležitost k jakékoliv církvi odmítlo jen pět procent obyvatel Spojených států. Řada Američanů nicméně ze svých životů spiritualitu nevylučuje a touží po setkávání se stejně smýšlejícími.
7. 10. 2023|

Policie nakrátko zadržela bývalou premiérku Skotska Sturgeonovou ve věci financování strany

Policie v neděli zadržela bývalou skotskou premiérku Nicolu Sturgeonovou v souvislosti s probíhajícím vyšetřováním financování Skotské národní strany (SNP). Večer ji propustila bez obvinění. Informovala o tom BBC. Kvůli stejnému vyšetřování byl už na začátku dubna zadržen, vyslechnut a poté bez obvinění propuštěn i manžel bývalé předsedkyně SNP a skotské expremiérky Peter Murrell, který v březnu rezignoval na funkci výkonného ředitele SNP. Tehdy policisté prohledali rovněž dům Sturgeonové a sídlo strany v Edinburghu.
11. 6. 2023Aktualizováno11. 6. 2023, 19:12|

Petr Kellner zemřel při havárii vrtulníku

Během výletu za adrenalinovým lyžováním zemřel při nehodě vrtulníku na Aljašce nejbohatší Čech Petr Kellner, informoval list The New York Times. Zprávu v pondělí potvrdila mluvčí skupiny PPF Jitka Tkadlecová, v jejímž čele Kellner stál. Pád stroje nepřežili další čtyři lidé. Tragická událost se stala v sobotu. Řízením veškerých aktivit ve skupině PPF byl místo Kellnera v pondělí pověřen jeden z jejích akcionářů Ladislav Bartoníček.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 17:14|

„Zdvořilý a příjemný“ telefonát. Pence blahopřál Harrisové a nabídl jí asistenci, tvrdí média

Americký viceprezident Mike Pence ve čtvrtek zavolal své nástupkyni Kamale Harrisové a poblahopřál jí k úspěchu v podzimních volbách. Také jí necelý týden před odchodem z funkce nabídl asistenci, informují v pátek s odvoláním na své zdroje deník The New York Times (NYT) a agentura AP.
15. 1. 2021|