TÉMA

Palačov

ŘSD zahájilo stavbu Palačovské spojky, má ulevit dopravě u Valašského Meziříčí

Začala výstavba takzvané Palačovské spojky. Pětikilometrová silnice propojí Valašsko a s ním i Zlínský kraj s dálnicí D48. Předpokládaná cena stavby je přes dvě miliardy korun. Spojka by měla začít sloužit řidičům za tři roky, řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Ulevit tak má dopravě v okolí Valašského Meziříčí.
5. 6. 2023Aktualizováno5. 6. 2023, 16:20|

Začala stavba nového úseku D48. Dálnice nahradí silnici s velkou nehodovostí

Začala výstavba další části dálnice D48. Z rychlostní silnice se přemění na dálnici úsek mezi Bělotínem a Dubem a následně mezi Palačovem a Novým Jičínem. Etapa by měla být hotová za tři roky. Díky přestavbě na dálnici by mělo dojít i k zabezpečení úseku, který bývá místem častých dopravních nehod. Za posledních deset let při nich zemřelo 24 lidí.
10. 6. 2021|

Mezi Lešnou a Palačovem vznikne čtyřproudová silnice. Stavět se má příští rok

Stavbu takzvané Palačovské spojky chce Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájit příští rok. Téměř pětikilometrový úsek silnice vznikne mezi Lešnou na Vsetínsku a Palačovem na Novojičínsku. Propojí páteřní komunikace I/35 a I/48, namísto níž vzniká dálnice D48. Pravomocné změněné územní rozhodnutí má stavba od konce loňského roku, řekl v pátek ředitel zlínské správy ŘSD Karel Chudárek. Ředitelství letos plánuje i dopravní stavby ve Valašském Meziříčí.
15. 1. 2021|