TÉMA

Registrační systém

Praha začala sama rozvážet a očkovat AstraZenecu. Nejpostiženější Tachovsko dostalo vakcíny navíc

Řidiči ve čtvrtek začali s rozvozem vakcíny AstraZeneca asi 170 praktickým lékařům v Praze. Rozvoz organizuje pražský magistrát ve spolupráci se spolkem Mladí praktici a soukromými firmami, které se dobrovolně přihlásily a které rozvoz zajišťují bezplatně. Epidemicky nejpostiženější okres v ČR Tachovsko pak bude mít díky mimořádným dodávkám dostatek vakcín na očkování seniorů nad 80 let a zdravotníků.
25. 2. 2021Aktualizováno25. 2. 2021, 21:08|

V úterý se otevřou papírnictví nebo obchody s dětským oblečením, avizoval Babiš

V Česku se v úterý otevřou papírnictví, obchody s dětským oblečením a obuví a také prodejny spodního prádla. České televizi to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Na pondělním jednání to schválí vláda. Další uvolnění opatření se podle premiéra v příštím týdnu nečekají. Za sobotu v Česku přibylo 5199 potvrzených nákaz koronavirem, zhruba o třetinu méně než před týdnem. V nemocnici je 6473 nakažených, nejméně za téměř dva týdny. Index protiepidemického systému PES klesl na 70 bodů ze sta, v sobotu byl o dva body výše. Čtvrtý den je ve čtvrtém stupni.
17. 1. 2021Aktualizováno17. 1. 2021, 20:22|

Systém očkování jsme chystali už v létě, říká Vojtěch. Měly se využít pojišťovny, reaguje Němečková

V nemocnicích nechybějí ani tak přístroje a volná lůžka jako lidi. Personál v nemocnicích je za poslední měsíce často značně přepracovaný. Situaci ale podle hostů Otázek Václava Moravce, bývalého ministra zdravotnictví a nynějšího poslance Adama Vojtěcha (za ANO) a přednostky kliniky popáleninové medicíny FN Ostrava Zdenky Němečkové Crkvenjaš (ODS), zdravotníci zvládnou. Probírali i situaci s očkováním a shodli se na důležitosti zapojení praktických lékařů.
17. 1. 2021|

Vláda v pondělí požádá sněmovnu o prodloužení nouzového stavu, řekl Babiš

Vláda podle Andreje Babiše (ANO) požádá v pondělí  sněmovnu o prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní. Premiér to řekl po jednání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech. Česko také řeší podezření na výskyt takzvané britské mutace koronaviru. Bližší výsledky budou podle Státního zdravotního ústavu příští týden. V sobotu nemohla kvůli problémům s rezervačním systémem začít s očkováním seniorů Fakultní nemocnice v Ostravě, zprovozněn byl v poledne. Potíže měli i zdravotníci v pražské motolské nemocnici, od pátku přetrvávají v Liberci. V Česku bylo zatím proti koronaviru očkováno 105 167 lidí, uvedl premiér Babiš (ANO).
16. 1. 2021Aktualizováno16. 1. 2021, 20:21|

Na systém byl zbytečný nápor, řekl hejtman Vondrák. Vláda opět vyvolala v seniorech emoci, uvedl Kuba

Na registrační systém pro očkování byl v první den jeho spuštění zbytečně velký nápor, uvedl v pořadu Události, komentáře hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO). Mělo se prý lidem říct, že není třeba tolik spěchat. „Špatné je, že vláda opět vyvolal v seniorech emoci,“ řekl hejtman Jihočeského kraje a předseda Asociace krajů ČR Martin Kuba (ODS). Oba se pak shodli, že není nutné okolnosti spuštění systému řešit ve sněmovně, jak požaduje ODS. Řekli, že je dostatek jehel a stříkaček a popřeli informace o malých zásobách.
16. 1. 2021|

Klobouk dolů před lidmi, co připravovali registrační systém očkování, říká Havlíček

Senioři se od pátečního rána mohou registrovat do systému očkování. Jeho spuštění ale provázely komplikace, uživatelé čekali na ověřovací SMS i několik desítek minut. Nakonec termín očkování získaly asi tři tisíce lidí. Podle vicepremiéra, ministra průmyslu a obchodu a dopravy Karla Havlíčka (za ANO) udělali všichni tvůrci očkovacího systému kus dobré práce. Uvedl to v Interview ČT24.
16. 1. 2021|

Registrace seniorů po výpadku funguje, termín očkování ale dostal jen zlomek zájemců. Volných časů přibývá, opozice i tak hovoří o selhání

Senioři nad 80 let se mohou od pátečního dopoledne přihlašovat na očkování proti covidu-19, do večera se jich podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) registrovalo do systému 109 tisíc, jen zlomek ale již má termín vakcinace. Zahájení provozu se neobešlo bez problémů. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) rezervační systém na chvíli vypadl, ale funguje. Politici navíc již nepočítají s tím, že by od 1. února otevřeli rezervační systém pro všechny. Na řadu zřejmě půjdou nejprve lidé nad 65 let.
15. 1. 2021Aktualizováno15. 1. 2021, 21:37|