TÉMA

Pavel Ovčarčin

Státní zástupce se odvolal v kauze Stoka, požaduje přísnější tresty

Státní zástupce podal odvolání v brněnské korupční kauze Stoka. Pro některé obžalované včetně bývalého místostarosty městské části Brno-střed Jiřího Švachuly (dříve ANO) požaduje přísnější tresty. ČT to řekla Klára Belkovová, mluvčí Krajského soudu v Brně, který loni v květnu nepravomocně odsoudil Švachulu a další lidi za ovlivňování městských zakázek. Odvolání podali i někteří obžalovaní včetně podnikatele Samana El-Talabaniho, kterému soud uložil šestileté vězení.
26. 1. 2023|

Rozsudek v kauze Stoka zazní v půli prosince. Švachula u soudu přiznal chybu

Rozsudek v korupčním případu na radnici městské části Brno-střed zazní u Krajského soudu v Brně 16. prosince, nakdy soud jednání odročil. V úterý skončily závěrečné řeči, během kterých promluvil například obžalovaný bývalý místostarosta a radní městské části Jiří Švachula (dříve ANO). Prohlásil, že se ztotožňuje se závěrečnou řečí svého obhájce, podle které proti němu není přímý důkaz. Zároveň ale v některých svých krocích částečně přiznal pochybení.
7. 9. 2021|

Jeden rozpočet s navýšením, druhý bez něj, popsal svědek v kauze Stoka

U Krajského soudu v Brně pokračuje hlavní líčení v případu údajné korupce na radnici Brno-střed, takzvané kauze Stoka. Svědek z obžalované firmy Kros-stav ve čtvrtek popsal, že jeho společnost měla potřebné materiály pro zakázky ještě před jejich zveřejněním. Řekl také, že nabídková cena už obsahovala deset až 15 procent, které se za vyhrané zakázky odevzdávaly.
14. 1. 2021Aktualizováno14. 1. 2021, 13:04|