TÉMA

Centrum sociálních služeb Praha

Pražští radní změnili pravidla pro přidělení městského bytu. Kritizuje je opozice i koaliční Piráti

Praha má nová pravidla pro přidělování městských nájemních bytů, která v minulých měsících čelila kritice ze strany nevládních organizací, opoziční Prahy Sobě či koaličních Pirátů. Nové znění pravidel schválili městští radní, nepodpořili je však členové rady za Piráty. Dokument oproti původnímu návrhu ponechává bodový systém pro byty určené lidem v sociální tísni, jejichž přidělování přejde z magistrátního odboru pod Centrum sociálních služeb Praha (CSSP).
11. 9. 2023Aktualizováno11. 9. 2023, 15:52|

Stát plánuje investovat stamiliony do podpory nájemního bydlení, pomohou i peníze z EU

Ministerstvo pro místní rozvoj by mělo uvolnit do konce dubna 800 milionů korun na podporu nájemního bydlení. O peníze budou moct žádat obce, církve a další organizace i ve spojení se soukromými investory. Návrh by měla příští týden schválit vláda. Resort zároveň dokončuje zákon o podpoře bydlení.
9. 4. 2023|

Pomoc sociálních služeb vyhledává víc lidí. V zimě klientů ještě přibude, odhadují

Potravinová pomoc, azylové domy nebo nízkoprahová centra a další organizace poskytující podporu lidem v nouzi letos pozorují zvýšený zájem o některé své služby. Shodují se na tom ty, které ČT oslovila. Příčinou podle nich může být nejen nastupující zima, ale i růst cen energií. Další nárůst poptávky předpokládají v nadcházejících měsících.
10. 11. 2022|

Nábytková banka pomůže lidem v bytové nouzi. Jen v Praze jich je na 20 tisíc

Postele, skříně i stoly nově zdarma nabízí nábytková banka, kterou ve středu otevřela Praha. Služba má pomoct seniorům v nouzi, rodičům samoživitelům i mladým po odchodu z dětských domovů. Právě pořídit si vybavení nebo samotné bydlení je častý problém, v takzvané bytové nouzi je přes 80 tisíc Čechů.
13. 1. 2021|