TÉMA

Sídliště Šumavská

Strakonická teplárna obnoví dodávky tepla pro Energo. Novou smlouvu firma odmítá

Strakonická teplárna obnoví ve čtvrtek dodávky tepla firmě Energo. V červenci společnosti dodá nasmlouvaných 60 gigajoulů (GJ) tepla, což je podle odhadu teplárny polovina množství, které Energo potřebuje. Teplárna proto navrhla uzavřít novou smlouvu, firma to však odmítá. Vyplývá to z informací na webu teplárny. Firmy spolu vedou od roku 2019 spor o platby za teplo.
30. 6. 2021|

Strakonické sídliště je bez teplé vody. Kvůli sporům mezi teplárnou a dodavatelem letos už potřetí

Strakonická teplárna v úterý přerušila dodávky tepla firmě Energo, která kromě jiného zásobuje přes 250 bytů na sídlišti Šumavská. Energo teplárně neplatí, řekl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Přerušení dodávek potvrdil jednatel Energa Roman Němeček. Stejně jako jeden květnový víkend jsou obyvatelé čtrnácti bytových domů bez teplé vody. Poprvé se to stalo v lednu.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 15:30|

Strakonická teplárna opět přerušila dodávky firmě Energo, která zásobuje sídliště

Strakonická teplárna přerušila v noci na sobotu dodávky tepla firmě Energo, s níž vede spor o platby. Společnost zásobuje kromě jiných i přes 250 bytů na sídlišti Šumavská. Lidé jsou tam bez tepla a teplé vody. Energo nemá jinou možnost, jak teplo zajistit, řekl jeho jednatel Roman Němeček. Dodávky přerušila teplárna firmě krátce už v lednu.
22. 5. 2021Aktualizováno22. 5. 2021, 14:25|

Strakonická teplárna přeruší dodávky firmě Energo. Lidem hrozí, že budou bez tepla a teplé vody

Strakonická teplárna přeruší v noci na sobotu dodávky tepla firmě Energo, se kterou vede spor o platby. Společnost nemá s teplárnou smlouvu, řekl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Energo zásobuje vedle jiných i přes 250 bytů na sídlišti Šumavská, ty by tak měly být od soboty bez tepla a teplé vody. Firma je připravena podepsat novou smlouvu ještě v pátek, řekl její jednatel Roman Němeček.
21. 5. 2021|

Strakonické sídliště Šumavská o dodávky tepla nepřijde, oznámil Havlíček

Obyvatelé více než 250 bytů na strakonickém sídlišti Šumavská v topné sezoně nepřijdou o dodávky tepla. Teplárna tento týden omezila dodávky firmě Energo Strakonice, jež zásobuje sídliště teplem. Důvodem je soudní spor, Energo údajně dluží teplárně 800 tisíc korun, na druhou stranu Energo zase uvádí, že teplárna mu dluží 14,5 milionu za nájem distribuční soustavy. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) po sobotním jednání ve Strakonicích řekl, že všechny strany nalezly prozatímní dohodu. Lidé ze sídliště Šumavská se tak o dodávky tepla bát nemusí.
16. 1. 2021|

Strakonickému sídlišti hrozí ledové radiátory. Důvodem jsou dluhy dodavatele tepla

Teplárna Strakonice upozorňuje, že přestane dodávat teplo firmě Energo Strakonice, která zásobuje teplem sídliště Šumavská. O dodávky tepla by mohly přijít desítky domácností. Energo dluží teplárně 880 tisíc korun, uvedl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Energetický regulační úřad (ERÚ) vydal předběžné opatření, podle nějž musí teplárna Energu dál dodávat a Energo musí za teplo platit, uvedl mluvčí ERÚ Michal Kebort.
13. 1. 2021Aktualizováno13. 1. 2021, 15:03|