TÉMA

Energo Strakonice

Strakonice dají lidem k podpisu petici kvůli sporu o teplo, poté ji pošlou antimonopolnímu úřadu

Strakoničtí zastupitelé schválili vznik petice kvůli problematické situaci kolem dodávek tepla ve městě. Petici, kterou dají podepisovat občanům, pošlou Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) i různým ministrům. Chtějí tak zatlačit na to, aby ve sporu o dodávky tepla rozhodl Energetický regulační úřad (ERÚ). Informoval o tom starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost).
24. 6. 2021|

Strakonické sídliště je bez teplé vody. Kvůli sporům mezi teplárnou a dodavatelem letos už potřetí

Strakonická teplárna v úterý přerušila dodávky tepla firmě Energo, která kromě jiného zásobuje přes 250 bytů na sídlišti Šumavská. Energo teplárně neplatí, řekl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Přerušení dodávek potvrdil jednatel Energa Roman Němeček. Stejně jako jeden květnový víkend jsou obyvatelé čtrnácti bytových domů bez teplé vody. Poprvé se to stalo v lednu.
22. 6. 2021Aktualizováno22. 6. 2021, 15:30|

Strakonická teplárna postaví teplovod. Skončí tím spor, kvůli kterému se část lidí ocitla v lednu bez dodávek

Strakonická teplárna postaví za deset milionů korun teplovod, kterým bude zásobovat obyvatele víc než 250 bytů na sídlišti Šumavská. Stavba vyřeší spor s firmou Energo Strakonice, která teplárně neplatí a neuzavřela s ní smlouvu. Firmy se měly dohodnout do 16. dubna, jednání jsou bez výsledku, řekl strakonický starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost). Majoritním akcionářem teplárny je město, připravované vedení by mělo být hotové na podzim.
14. 4. 2021|

Strakonické sídliště Šumavská o dodávky tepla nepřijde, oznámil Havlíček

Obyvatelé více než 250 bytů na strakonickém sídlišti Šumavská v topné sezoně nepřijdou o dodávky tepla. Teplárna tento týden omezila dodávky firmě Energo Strakonice, jež zásobuje sídliště teplem. Důvodem je soudní spor, Energo údajně dluží teplárně 800 tisíc korun, na druhou stranu Energo zase uvádí, že teplárna mu dluží 14,5 milionu za nájem distribuční soustavy. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) po sobotním jednání ve Strakonicích řekl, že všechny strany nalezly prozatímní dohodu. Lidé ze sídliště Šumavská se tak o dodávky tepla bát nemusí.
16. 1. 2021|

Strakonickému sídlišti hrozí ledové radiátory. Důvodem jsou dluhy dodavatele tepla

Teplárna Strakonice upozorňuje, že přestane dodávat teplo firmě Energo Strakonice, která zásobuje teplem sídliště Šumavská. O dodávky tepla by mohly přijít desítky domácností. Energo dluží teplárně 880 tisíc korun, uvedl generální ředitel teplárny Pavel Hřídel. Energetický regulační úřad (ERÚ) vydal předběžné opatření, podle nějž musí teplárna Energu dál dodávat a Energo musí za teplo platit, uvedl mluvčí ERÚ Michal Kebort.
13. 1. 2021Aktualizováno13. 1. 2021, 15:03|