TÉMA

Radko Kubičko

Noblesa, služba, humor a nadhled, vzpomínají politici na Schwarzenberga

Jako na jednoho z nejdůležitějších porevolučních politiků, symbol návratu svobody a demokracie do Česka či morální vzor a moudrého rádce, který pro Česko vykonal mnoho. Tak vzpomínají čeští politici na bývalého ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který zemřel v neděli ve věku 85 let.
12. 11. 2023Aktualizováno12. 11. 2023, 21:48|

Schvalování navržených ústavních soudců bude těsnější, než se předpokládalo, domnívají se senátoři

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek vyjádřil překvapení, že senátní ústavě-právní výbor odmítl dvě z jeho tří nominací na pozice ústavních soudců. Počká si ale na výsledky hlasování horní komory, které se uskuteční příští týden. Podle oslovených zástupců horní komory by mohlo být jejich schvalování těsnější, než dříve předpokládali. O kandidátech a průběhu jejich slyšení ve výboru diskutovali v pořadu 90' ČT24 senátoři Zdeněk Hraba (STAN), Miroslava Němcová (ODS) a Jiří Růžička (za TOP 09) či ústavní právník Aleš Gerloch.
26. 5. 2023|

Lidovci podpořili nominaci Hladíka na ministra životního prostředí

Celostátní výbor KDU-ČSL podpořil nominaci místopředsedy strany Petra Hladíka na ministra životního prostředí. Má nahradit Annu Hubáčkovou (za KDU-ČSL), která končí ze zdravotních důvodů ke konci října. Jmenování Hladíka ministrem chce Jurečka stihnout do konce listopadu. V mezičase chce vést ministerstvo životního prostředí Jurečka, o což premiér Petr Fiala (ODS) požádá prezidenta Miloše Zemana.
20. 10. 2022Aktualizováno20. 10. 2022, 23:08|

Debata o možném zrušení státní podpory stavebního spoření štěpí vládu, lidovci jsou proti

Snížení nebo úplné zrušení státní podpory stavebního spoření je jedním z nástrojů, jak vláda může získat prostředky na řešení problémů, které přináší inflace a zdražování energií. Debatu nad změnou připustil ve čtvrtek i premiér Petr Fiala (ODS). Vedení vládní KDU-ČSL ale ve čtvrtečním usnesení ukončení státní podpory u stavebního spoření odmítlo. O úpravě či zrušení debatovali hosté pořadu 90' ČT24.
19. 8. 2022|

Piráti a Starostové budou ve sněmovních volbách kandidovat společně

Piráti půjdou do letošních sněmovních voleb v koalici se Starosty a nezávislými. Rozhodlo o tom internetové hlasování všech členů Pirátů o koaliční smlouvě obou subjektů. Celostátní výbor STAN smlouvu podpořil dvaadevadesáti procenty hlasů už minulý čtvrtek.
12. 1. 2021Aktualizováno12. 1. 2021, 15:32|