TÉMA

Marian Piecha

Ministerstvo stahuje z Národního plánu obnovy projekty související s covidem. A hledá nové

Přes padesát miliard korun chce letos rozdělit ministerstvo průmyslu a obchodu jednotlivým resortům v rámci Národního plánu obnovy. Jde o zálohu a také první platbu, kterou stát dostal od Evropské komise. Do Česka má zároveň zamířit dodatečných více než šestnáct miliard na energetiku. Peníze půjdou podle ředitele sekce unijních fondů na ministerstvu průmyslu Mariana Piechy primárně na posílení elektrické distribuční soustavy v souvislosti s podporou obnovitelných zdrojů. Resort zároveň hledá nové projekty, které by nahradily ty z doby covidu. Aktualizovanou verzi plánu pak bude schvalovat vláda.
27. 3. 2023|

Programy Národního plánu obnovy se zpožďují, projekty jsou kvůli vysoké inflaci také náročnější

Čerpání části evropských peněz z Národního plánu obnovy je ohrožené. Část programů nabírá zpoždění, navíc jsou kvůli vysoké inflaci projekty náročnější pro státní rozpočet. Celkem si mají podniky a instituce rozdělit do roku 2026 skoro 200 miliard korun.
1. 5. 2022|

Vláda schválila kompenzace skiareálům, peníze dostanou podle počtu míst na lanovkách

Provozovatelé vleků a lanovek budou mít za nucené uzavření nárok na kompenzaci 210 až 530 korun za den. Podpora ve formě dotace na provozní náklady se bude počítat podle míst a typu přepravních zařízení. Příspěvek bude podnikatelům náležet za období od 27. prosince do 22. ledna. Příjem žádostí do programu COVID sport III Lyžařská střediska, který v pondělí schválila vláda, by měl začít v lednu. Program připravilo ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO).
11. 1. 2021Aktualizováno11. 1. 2021, 21:14|