TÉMA

Rozvoz

Čínští kurýři odpočívají na brašnách, vteřina zpoždění je stojí provizi. Úřady pokutují rozvozce jídla

Čínské úřady pokračují v regulaci velkých technologických firem. Po rekordních pokutách pro internetové prodejce se zaměřily na společnosti rozvážející jídlo. Penále zaplatí jedna z největších – Mej-tchuan. Kontrolor antimonopolního úřadu se nechal zaměstnat jako poslíček. Za dvanáctihodinovou směnu si vydělal 135 korun a šedesát procent mu ještě strhli za zpoždění.
8. 5. 2021|

Praha začala sama rozvážet a očkovat AstraZenecu. Nejpostiženější Tachovsko dostalo vakcíny navíc

Řidiči ve čtvrtek začali s rozvozem vakcíny AstraZeneca asi 170 praktickým lékařům v Praze. Rozvoz organizuje pražský magistrát ve spolupráci se spolkem Mladí praktici a soukromými firmami, které se dobrovolně přihlásily a které rozvoz zajišťují bezplatně. Epidemicky nejpostiženější okres v ČR Tachovsko pak bude mít díky mimořádným dodávkám dostatek vakcín na očkování seniorů nad 80 let a zdravotníků.
25. 2. 2021Aktualizováno25. 2. 2021, 21:08|

Valentýn byl vzpruhou pro restaurace, během svátku nestíhaly rozvážet

Kuchaři a kurýři nestíhali na Valentýna vyřizovat a rozvážet objednávky. ČT to řekly oslovené restaurace. Lidé si přišli pro jídlo do výdejových okének nebo si ho nechali doručit, a to až desetkrát častěji než v běžný den. I rozvážkové služby hlásí k svátku nárůst zájmu až o třetinu. Z květin měli lidé už tradičně největší zájem o růže a tulipány. Za nákup dárků v květinářství utratili i přes tisíc korun.
15. 2. 2021|

Pět žen proti Amazonu. V Barceloně podporují malé podnikatele a bojkotují velké e-shopy

V Evropě sílí odpor proti obřím internetovým obchodům. Jejich dominantní postavení na trhu ještě upevnila pandemie. Protiváhou velkým on-line prodejnám jsou místní drobné doručovatelské firmy. Jedna taková vznikla nedávno v Barceloně.
15. 1. 2021|

Madrid uklízí po sněhové kalamitě, Řecko zažívá jeden z nejteplejších lednů za půlstoletí

Španělská metropole Madrid pomalu obnovuje chod města po největším přívalu sněhu za půlstoletí, který ji postihl začátkem víkendu. Ve více než třímilionovém městě ale kvůli sněhu stále nejezdí městská autobusová doprava, obnovena zcela nebyla zatím ani železniční spojení z a do Madridu a také mezinárodní letiště Barajas funguje jen částečně. Zatímco Madrid se potýká s neobvykle velkým přívalem sněhu, Athény i další oblasti Řecka zažívají jeden z nejteplejších lednů za 50 let. Teploty jsou tam až o 15 stupňů vyšší než obvykle v tomto období.
11. 1. 2021|