TÉMA

Perla

Nejmrazivěji bude v noci na východě Česka, v pondělí hrozí ledovka a bude větrno

Nejvíc mrznout bude v neděli večer a v noci na pondělí na východní a severní Moravě a ve Slezsku, teploty tam mohou klesat pod minus 12 stupňů Celsia. V pondělí pak během dne hrozí v Čechách a na Českomoravské vrchovině mrznoucí srážky s tvorbou ledovky, přičemž na severozápadě Česka může být led silný až dva milimetry. Na začátku příštího týdne bude také foukat silný vítr, místy se tak budou tvořit sněhové jazyky a silná námraza. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).
18. 12. 2022|

V noci klesaly teploty hluboko pod nulu. Na šumavském Březníku naměřili minus 27,6 stupně

Uplynulou noc a ráno klesaly teploty hluboko pod nulu. Nejvíc mrzlo na šumavském Březníku, kde před před osmou hodinou ranní klesla teplota na minus 27,6 stupně Celsia. Podobné to bylo u Kvildy na Prachaticku, kde ráno naměřili minus 27,3 stupně. Na Jizerce v Jizerských horách teploměr ukázal minus 21 stupňů. Přes den se budou podle předpovědi teploty držet většinou kolem nuly, někde zůstanou pod bodem mrazu, na místech s nízkou oblačností nebo mlhou bude jen kolem minus čtyř stupňů. Ve čtvrtek se oteplí.
12. 1. 2022Aktualizováno12. 1. 2022, 10:23|

Poslední budova textilky Primona v České Třebové jde k zemi. Výrobu látek vystřídá bydlení

Soukromá společnost začala bourat poslední objekt bývalé textilky Primona v České Třebové. Na místě zaniklého podniku vzniknou čtyři bytové domy, které by měly nabídnout více než stovku bytů. Těch je v České Třebové podle vedení města velký nedostatek. Demolice objektu Primony by měla být hotová do konce října letošního roku.
3. 8. 2021|

Zima sílí, ráno bylo nejmrazivější od jejího začátku. Úterý bude v Čechách větrné

Noc na pondělí byla nejmrazivější od začátku zimy. Na stanici Perla poblíž Kvildy na Šumavě naměřili meteorologové až minus 26,4 stupně Celsia. Mrazivé bylo ráno v celém Česku a přes den stoupnou teploty nad nulu jen v části republiky. I noc na úterý bude chladná, v Čechách se ale zatáhne, mírně oteplí a od západu začne foukat. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu na silné nárazy větru, náledí a pro horské oblasti Čech také na nový sníh a sněhové jazyky.
11. 1. 2021Aktualizováno11. 1. 2021, 14:59|