TÉMA

Zahraniční cesty

Nejčastěji Slovensko, Polsko a Čína. Grafika ukazuje, které státy Zeman během prezidenství navštívil

Miloš Zeman se během deseti let a dvou funkčních období v čele státu vydal na zhruba devadesát zahraničních cest, při kterých navštívil 34 zemí. Nejčastěji zamířil na Slovensko, do Polska a Číny. Při svých návštěvách často hovořil o zahraničních investicích. V posledních letech ale v souvislosti s pandemií covidu-19 a zdravotním stavem jeho zahraničních cest ubylo.
8. 3. 2023|

Prezidentští kandidáti řekli, jak se staví k podpoře Ukrajiny i kam by měla hlava státu jezdit na zahraniční cesty

Do prezidentských voleb zbývá již necelý měsíc, lidé budou moci potřetí přímo volit hlavu státu. Kandidátům položila Česká televize sérii otázek na různá témata a postupně v Událostech představuje jejich názory. Nyní ČT nabízí odpovědi na otázku, jak podstatné jsou z pohledu kandidátů sankce proti Rusku a jak důležitá je podpora Ukrajiny. Kandidáti také odpovídali na otázku, kam by měl prezident jezdit na zahraniční cesty.
17. 12. 2022|

Pandemie pozastavila také cestování politiků. S lepšící se situací nyní plánují výjezdy i oni

Politici se s lepšící epidemickou situací vracejí k zahraničním cestám. Třeba prezident Miloš Zeman tento týden navštívil Rakousko a v neděli odlétá na summit NATO do Bruselu. Senát zase počítá s návštěvou Braniborska, Saska a Španělska.
13. 6. 2021|

Podnikatelé požadují obnovení politických misí do zahraničí, zvyšují podle nich export

Z byznysové sféry se ozývají hlasy volající po obnovení politických misí do zahraničí. Návštěvy v doprovodu ústavních činitelů podle nich výrazně zvyšují export a pomáhají v navazování nových kontaktů. Politici jsou zatím s plánováním cest opatrní.
11. 1. 2021|