TÉMA

Basketbal

Při bombovém útoku přišel irácký fotbalista o nohu. Naději našel v paralympijském basketbalu

Násilí v Iráku zanechalo šrámy mnoha lidem. Při jednom z útoků, které byly kdysi na denním pořádku, přišel o nohu slibný fotbalista iráckého prvoligového klubu. Novou naději Ahmed Naser našel v iráckém týmu paralympijských basketbalistů. Problém mu ale dělají návštěvy lékaře a další každodenní činnosti, v zemi totiž chybí bezbariérové přístupy.
22. 3. 2023|

Bývalá hvězda NBA opravuje po Ukrajině poničené tělocvičny. Své žáky trénuje i navzdory útokům

Vedle kyjevské televizní věže, která se stala cílem ruských útoků hned zpočátku invaze, leží nenápadná tělocvična. Jako ostatní budovy ji poničily rakety. Bývalý hráč Los Angeles Lakers a ukrajinský basketbalový trenér Slava Medvěděnko se ale rozhodl s následky ruské agrese bojovat – mimo jiné své trofeje dal do aukce a z výtěžků financuje opravy tělocvičen po celé Ukrajině. A nehledě na útoky Rusů na energetickou infrastrukturu se věnuje i trénování svých malých svěřenců. Natáčela s ním zpravodajka ČT Barbora Maxová.
17. 12. 2022|

Sport v Ostravě přijde kvůli covidu o desítky milionů korun. Kluby budou škrtat

Kvůli dopadům covidu a úpravám daňového balíčku přijdou sportovní kluby v Ostravě o 25 milionů korun. Vedení krajského města omezí dotace do sportu a tělovýchovy až o dvacet procent. Kluby nyní zvažují, kde budou škrtat. V některých případech se dokonce loučí s klíčovými hráči. Šetřit budou i velké kluby jako fotbalový Baník nebo hokejové Vítkovice.
8. 1. 2021|