TÉMA

Betsy DeVosová

Soud poslal Elizabeth Holmesovou na 11 let do vězení za podvody a spiknutí

Soud udělil Elizabeth Holmesové, zakladatelce farmaceutické společnosti Theranos, trest odnětí svobody na 11 let a tři měsíce za podvod vůči investorům, zákazníkům i pacientům. Firma Theranos slibovala revoluci v medicíně, konkrétně technologii výrazně zjednodušující krevní testy, která se později ukázala jako vadná.
19. 11. 2022|

Kvůli útoku na Kapitol rezignoval ministr zdravotnictví USA

Formální rezignační dopis napsal 12. ledna ministr zdravotnictví a sociálních služeb Spojených států Alex Azar. Svůj krok zdůvodnil násilným útokem stoupenců amerického prezidenta Donalda Trumpa na americký Kongres z minulého týdne. Ministr informaci o rezignaci potvrdil s tím, že zůstane ve funkci až do 20. ledna, tedy do inaugurace nového prezidenta Joea Bidena.
16. 1. 2021|

Násilnosti v americkém Kapitolu mají pátou oběť. Z kanceláří zmizely počítače

Středeční násilnosti v americkém Kapitolu mají pátou oběť. Zraněním způsobeným během vpádu příznivců Donalda Trumpa podlehl policista ze sboru, který areál chrání. Po počátečních nejasnostech to potvrdil samotný sbor. Z několika kanceláří včetně té pro šéfku demokratické většiny Nancy Pelosiovou zmizely počítače. Kvůli vpádu už odstoupili tři vysoce postavení činitelé, kteří měli na starosti pořádek v areálu Kongresu.
8. 1. 2021Aktualizováno8. 1. 2021, 21:28|