TÉMA

Informační centrum

Antisemitismus znovu vyvěrá na povrch, řekl Dvořák. Podle velvyslankyně Šmigolové jej Izraelci nesou těžce

Antisemitismus nezmizel, jen nebyl vidět a teď znovu vyvěrá ze spodních pater, uvedl v pořadu Události, komentáře ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v souvislosti s antisemitskými projevy v evropských městech. Podle české velvyslankyně  v Izraeli Veroniky Kuchyňové Šmigolové nese antisemitismus Izrael velmi těžce, protože je to on, kdo byl napaden teroristy.
8. 11. 2023|

Místo vyhlášení bezletové zóny je lepší Ukrajinu dobře vyzbrojit, soudí Lipavský

Vyhlášení bezletové zóny nad Ukrajinou by znamenalo přímou konfrontaci s Ruskem, uvedl v pořadu Události, komentáře ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Jako realističtější cestu proto vidí pokračovat ve vyzbrojování ukrajinské armády, aby si sama postupně dokázala svůj vzdušný prostor chránit. Ministr je také velmi obezřetný k úvahám Polska o vyslání vojenských jednotek na Ukrajinu.
23. 3. 2022|

Lázně v Jáchymově zahájily novou sezonu. Jednou z novinek je prohlídková štola

Lázně Jáchymov ve čtvrtek symbolicky zahájily novou sezonu, a to se zpožděním a bez velkých akcí pro veřejnost. I přes tvrdé dopady koronavirové pandemie lázně představily i novinky – nové návštěvnické informační centrum a prohlídkovou štolu. Od letní sezony si lázně, a to nejen v Jáchymově, slibují opět oživení. Musí však stále řešit dopady více než ročních omezení, uvedl ředitel zařízení a prezident Svazu léčebných lázní ČR Eduard Bláha.
1. 7. 2021|

Infocentra v obcích si stěžují na uzavření, v době epidemie by mohla pomáhat

Informační centra zejména v menších obcích si stěžují na uzavření z důvodu protiepidemických opatření. Na řadě míst jsou přitom infocentra důležitým pomocníkem, během pandemie například zajišťovala tisk, skenování či kopírování materiálů pro rodiče s dětmi, které musely přejít na distanční výuku. Seniorům zase často zprostředkovávala přístup na internet.
7. 1. 2021|