TÉMA

Infocentrum

Nová stavba Brána Pusteven nabídne turistům zázemí i výhledy

Na Pustevnách se otevřelo turistům nové informační centrum s vyhlídkou, parkovištěm a zázemím. Stavba nazvaná Brána Pusteven by měla zvýšit pohodlí návštěvníků.
12. 1. 2024|

Infocentrum: Jak správně uchovávat potraviny v mrazáku?

Plýtvání jídlem je ožehavým tématem. Zvláště pak v době, kdy ceny základních potravin raketově stoupají. Jedním z řešení dlouhodobého skladování potravin je jejich zamražení. Jaké potraviny zmrazit a na jak dlouho? Jak zmrazení ovlivní jejich chuť, vůni nebo strukturu? Odpovědi divákům Infocentra pořadu Drahé Česko přinesl Daniel Stach.
1. 12. 2022|

Infocentrum: Jak co nejefektivněji jezdit autem

Velkou položkou v rozpočtu lidí bývá péče o auto a výdaje na jeho provoz. Jak moc ovlivňuje spotřebu vozu styl jízdy řidiče, správně seřízená kola nebo ideálně nafouknuté pneumatiky? V Infocentru pořadu Drahé Česko vysvětloval Daniel Stach.
24. 11. 2022|

Infocentra v obcích si stěžují na uzavření, v době epidemie by mohla pomáhat

Informační centra zejména v menších obcích si stěžují na uzavření z důvodu protiepidemických opatření. Na řadě míst jsou přitom infocentra důležitým pomocníkem, během pandemie například zajišťovala tisk, skenování či kopírování materiálů pro rodiče s dětmi, které musely přejít na distanční výuku. Seniorům zase často zprostředkovávala přístup na internet.
7. 1. 2021|