TÉMA

Peter Kovařík

Slovenská policejní inspekce zadržela elitní vyšetřovatele a svého šéfa

Slovenská policejní inspekce podle tisku kvůli podezření z manipulace s výpovědí svědků zadržela čtyři vyšetřovatele elitní policejní jednotky NAKA a na příkaz prokurátora zatkla i svého prozatímního šéfa. Zmínění vyšetřovatelé, z nichž nejméně dva si podle médií už vyslechli obvinění ze zneužití pravomocí a maření spravedlnosti, pracovali na sledovaných kauzách.
13. 9. 2021|

Stíhaný slovenský policejní prezident Kovařík ohlásil rezignaci

Slovenský policejní prezident Peter Kovařík ohlásil rezignaci, z vedoucí pozice chce odejít v polovině září. Minulý týden byl obviněn ze zneužití pravomocí a z maření spravedlnosti. Kovaříka, pod jehož vedením se policie zabývala i různými citlivými kauzami, se dříve zastal ministr vnitra i část médií.
31. 8. 2021Aktualizováno31. 8. 2021, 16:25|

Slovenská prokuratura obvinila šéfa policie, ministr vnitra se ho zastal

Slovenská prokuratura obvinila ze zneužití pravomocí a z maření spravedlnosti policejního prezidenta Petera Kovaříka. Informoval o tom mluvčí generální prokuratury Dalibor Skladan. Kovařík v reakci označil stíhání za pokračování tlaku na policii kvůli vyšetřování citlivých kauz elitní policejní složkou NAKA a proti obvinění podal stížnost. Kovaříka se zastal ministr vnitra Roman Mikulec (OĽaNO).
26. 8. 2021|

Rakousko zavádí kontroly na hranicích. Londýnu hrozí kolaps zdravotnictví

Rakousko od půlnoci z pátku na sobotu 9. ledna zavádí hraniční kontroly. Slovenská policie hodlá přísněji kontrolovat dodržování tamních opatření proti šíření koronaviru. Polsko očkuje zdravotnický personál a řeší aféru s naočkovanými umělci. Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje rozumnou pružnost při dávkování vakcíny. Británie se připravuje na možnost, že v Londýně během dvou týdnů zkolabuje zdravotnický systém. Stav nouze začne v pátek platit v japonském hlavním městě Tokiu.
7. 1. 2021Aktualizováno7. 1. 2021, 19:41|