TÉMA

The Weeknd

O cenu Grammy se hlásí píseň Drakea a The Weeknda, jenže ji vytvořila AI bez jejich vědomí

O nominace Grammy usiluje i skladba Heart on My Sleeve, v níž zní hlasy rappera Drakea a zpěváka The Weeknda. Ovšem ve skutečnosti ani jeden z kanadských interpretů píseň nevytvořil ani nenazpíval. Jen jejich projev napodobila umělá inteligence. „Samozřejmě by se neudělovala cena za skladbu vytvořenou umělou inteligencí,“ uvedl už dříve pro Variety prezident Grammy. Nastavení pravidel pro míru využití AI je ale složitější, jak se v souvislosti s Heart on My Sleeve ukazuje.
7. 9. 2023|

V Praze vystoupil The Weeknd. Podle publicisty za jeho úspěchem stojí klubový zvuk i marketing

V pražských Letňanech vystoupil v neděli kanadský zpěvák The Weeknd, pravděpodobně nejposlouchanější popová hvězda současnosti. Tomu odpovídala i návštěvnost koncertu. Hudební publicista Jan Trávníček v Událostech v kultuře sdělil, že třiatřicetiletý umělec přichystal originální a velkolepou scénu.
8. 8. 2023|

Grammy se kvůli koronaviru odkládají, nově by se mohly udílet v březnu

Slavnostní udílení hudebních cen Grammy v Los Angeles se kvůli pandemii covidu-19 odsouvá z původně plánovaného 31. ledna na 14. březen. Ve společném prohlášení to oznámily americká Národní akademie hudebního umění a věd (NARAS) a televize CBS, které akci spolupořádají. Na největší kalifornské město dolehla koronavirová krize zvlášť silně.
6. 1. 2021|