TÉMA

Lukáš Otys

Čelíme mnoha krizím, varovala na sněmu TOP 09 Pekarová Adamová. Vedení strany obhájila

TOP 09 i další dva roky povede dosavadní předsedkyně Markéta Pekarová Adamová. Na sobotním sněmu neměla vyzyvatele. V kandidátském projevu zdůraznila, že Česko čelí mnoha krizím a očekávání od nadcházející vlády jsou vysoká. Kabinet podle ní musí obnovit důvěru ve stát, instituce a politiku. Prvním místopředsedou zůstává senátor Tomáš Czernin, jasno je i o dalších místopředsedech.
20. 11. 2021Aktualizováno20. 11. 2021, 14:31|

Politici chtějí překonat krizi bydlení výstavbou. Podle sociologa je ale třeba zabránit spekulacím

Ceny nemovitostí v Česku rostou nejrychleji za posledních deset let. Oproti minulému čtvrtletí pozemky zdražily o pět a půl procenta. Stouply i ceny bytů, a to ve všech krajích. Růst bude podle expertů pokračovat. O bydlení v Událostech, komentářích debatovali politici, zástupce nájemníků i sociolog.
12. 8. 2021|

Očekávejme až 19 tisíc nakažených denně, varuje Dušek. Zlepšení by mohlo přijít nejdřív po 10. lednu

Úterní nárůst počtu případů nemoci covid-19 v Česku byl nejvyšší od březnového začátku pandemie v zemi, přibylo 17 278 infikovaných. Laboratoře provedly 41 673 testů, podíl pozitivních vzorků tedy byl 41,5 procenta. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) prohlásil, že Česku se daří udržovat zásobu ochranných pomůcek na dva měsíce. Část opozice apeluje na vytvoření velkých očkovacích center. Nemocnice na Vysočině žádají pomoc vojáků. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ve čtvrtek nepodpoří zmírnění opatření ani otevření skiareálů. Rychlé šíření nákazy je podle něj důsledek setkávání o Vánocích.
6. 1. 2021Aktualizováno6. 1. 2021, 15:35|