TÉMA

Záchranné práce

Nejméně 58 lidí zahynulo při potopení lodi v metropoli Středoafrické republiky

Nejméně 58 lidí zahynulo a další se pohřešují poté, co se s nimi v pátek na řece protékající hlavním městem Středoafrické republiky Bangui potopil přetížený člun. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na místní úřad civilní ochrany. Podle svědků a videí na sociálních sítích vezla rybářská loď na řece Mpoko v Bangui více než 300 osob, což výrazně převyšovalo její kapacitu.
20. 4. 2024|

Počet obětí zemětřesení na Tchaj-wanu vzrostl na deset. K otřesu došlo i u Japonska

Na deset stoupl počet obětí, které si vyžádalo středeční zemětřesení u pobřeží Tchaj-wanu. Zraněných je skoro 1070 a záchranáři pátrají po lidech, kteří se nadále pohřešují. Stovky lidí zůstávají odříznuté od okolního světa. Další zemětřesení udeřilo ve čtvrtek východně od pobřeží prefektury Fukušima na severovýchodě Japonska.
4. 4. 2024Aktualizováno4. 4. 2024, 18:48|

Na Tchaj-wanu stabilizují po zemětřesení nakloněnou budovu. Záchranné práce pokračují

Záchranné práce v Tchaj-wanu komplikuje poškození silnic a další infrastruktury, jež v mnoha případech způsobily sesuvy půdy a kamenů. Zemětřesení si vyžádalo devět mrtvých a přes tisíc zraněných. Jeden člověk zahynul v nejhůře postiženém městě Chua-lien v devítiposchoďové budově Uranus, která zůstává nebezpečně nakloněná poté, co byla při otřesech rozdrcena její spodní část. Dělníci se za pomoci jeřábů a bagrů snaží budovu stabilizovat.
4. 4. 2024|

Obětí novoročního zemětřesení v Japonsku je 120, další stovky lidí se pohřešují

Už nejméně 120 životů si vyžádalo silné zemětřesení, které v pondělí zasáhlo centrální Japonsko. Dalších 200 lidí je stále nezvěstných. S odvoláním na místní činitele o tom v sobotu informovala agentura Kjódó. Japonský premiér Fumio Kišida už předtím hovořil o „mnoha obětech“ a velkých škodách. Agentura AFP napsala, že ostrovní zemi od pondělního odpoledne do úterního rána zasáhlo 155 zemětřesení, většinou silnějších než tři stupně. Záchranné operace ztěžuje déšť a krupobití. Déšť se očekává až do neděle, poté bude v regionu sněžit.
6. 1. 2024Aktualizováno6. 1. 2024, 14:26|

I po dvanácti dnech od zemětřesení v Turecku a Sýrii se podařilo z trosek vyprostit tři živé lidi

Po dvanácti dnech od ničivého zemětřesení v Turecku a Sýrii v sobotu v tureckém městě Antakya na jihu země záchranáři vyprostili z trosek tři živé lidi. Mezi nimi bylo i jedno dítě, které ale později zemřelo. Podle místní televize strávili matka, otec a dítě v troskách bytového domu 296 hodin. Agentura Reuters uvedla, že počet obětí otřesů půdy v Turecku stoupl už na 40 642. Předpokládá se, že číslo dále poroste.
18. 2. 2023Aktualizováno18. 2. 2023, 20:18|

Policie obvinila dva lidi kvůli zřícení budovy v Mikulandské ulici v Praze

Pražská policie obvinila dva lidi v souvislosti se zřícením části rekonstruované budovy v pražské Mikulandské ulici. Stíhá je za přečin ublížení na zdraví z nedbalosti, uvedl pražský policejní mluvčí Jan Rybanský. Neštěstí se v centru hlavního města stalo před třemi lety, zranili se při něm tři dělníci, kteří na stavbě pracovali.
23. 7. 2021|

Záchranáři v Miami přestali prohledávat trosky zříceného domu. Blíží se tropická bouře

Pátrání po 121 lidech pohřešovaných po zřícení bytového domu v Miami ve Spojených státech prozatím skončilo. Úřady v Miami začaly připravovat řízenou demolici zbytku bytového komplexu. Potřebují ruiny zlikvidovat rychle, protože se k Floridě blíží tropická bouře Elsa. Po demolici by mohlo pátrání ještě pokračovat v garážích, kam se záchranáři dosud nemohli dostat.
4. 7. 2021|

Záchranáři našli sedmou oběť sesuvu v Norsku, místo neštěstí navštívil král

Čtyři dny po masivním sesuvu půdy ve vesnici Ask na jihu Norska záchranáři našli sedmou oběť. Po dalších třech lidech se stále pátrá a podle agentury DPA nehasnou naděje, že by mezi nimi mohl být někdo naživu.
3. 1. 2021Aktualizováno4. 1. 2021, 05:45|