TÉMA

Thálie

V zaplněném Národním divadle se s Janou Hlaváčovou naposledy rozloučili kolegové, přátelé i veřejnost

Zaplněné Národní divadlo se rozloučilo s Janou Hlaváčovou. Divadelní a filmová herečka zemřela 13. ledna. Poslední sbohem jí přišli dát přátelé, kolegové, někdejší studenti Hlaváčové z DAMU i veřejnost. Vzpomínali na ni jako na výjimečnou herečku, která byla také skvělou vyučující na DAMU, starostlivou mámou a přítelkyní i mimořádnou ženou, jíž nechyběla přirozená krása ani smysl pro humor.
26. 1. 2024Aktualizováno26. 1. 2024, 11:58|

Ve věku 80 let zemřel herec a dabér Ladislav Županič

Zemřel divadelní a filmový herec a dabér Ladislav Županič, bylo mu 80 let. Oznámila to Herecká asociace. Županič byl držitelem ceny Thálie 2015 za celoživotní herecko-pěvecké mistrovství. Je spjat především s pražským Hudebním divadlem v Karlíně, kde vytvořil desítky úspěšných rolí a které také vedl. Hrál ve filmu, televizi a rozhlasu a daboval, jeho hlasem v Česku mluví například americký herec Clint Eastwood.
9. 12. 2023Aktualizováno9. 12. 2023, 18:03|

Ceny Thálie mimořádně získala hned šestice činoherců. Ocenění zamířilo i do Semaforu

V historické budově Národního divadla se v sobotu večer předávaly Ceny Thálie. Loni se kvůli pandemii koronaviru ceremoniál konal jen online, pandemie ale ovlivnila i letošní ročník. Porotci nemohli hodnotit jevištní výkony v uplynulé sezoně, protože divadla byla zavřená téměř celý rok. Pořádající Herecká asociace se proto rozhodla udělit více cen za celoživotní mistrovství.
9. 10. 2021|