TÉMA

Spoje

Vlakům přibývá cestujících. Kvůli nedostatku vagonů jsou soupravy v některých případech přeplněné

Počty cestujících ve vlacích a autobusech se poprvé vrátily na úroveň, která odpovídá době před pandemií. Třeba České dráhy mluví zhruba o devadesáti procentech obvyklých čísel, některé spoje jsou dokonce využívané ještě víc než dřív.
31. 7. 2022|

Železniční dopravci posilují na svátky vlaky o stovky míst. Některé dálkové spoje už jsou vyprodané

Posilování spojů o stovky míst plánují před červencovými státními svátky dopravci na železnici. V příštích dnech totiž očekávají zvýšený zájem lidí o cestování vlakem. ČT to potvrdilili zástupci jednotlivých společností. Zároveň doporučují kupovat jízdenky s předstihem, už v těchto dnech jsou totiž vyprodané některé mezistátní spoje, především na Slovensko.
1. 7. 2022|

České dráhy budou propouštět. O místo přijde až 40 procent řídicích pracovníků

České dráhy začaly výrazně šetřit na personálních nákladech. Už na jaře snížily mzdy v administrativě. A teď zaměstnancům oznamují výraznou reorganizaci. Odbory zatím vyčkávají – vedení říká, že bez úspor firma neobstojí. Její ředitel České televizi sdělil, že o místo přijde až 40 procent řídicích pracovníků.
30. 4. 2021Aktualizováno30. 4. 2021, 21:40|

Stát letos kvůli pandemii ušetří za slevy na jízdném téměř dvě miliardy

Stát letos oproti původním plánům ušetří skoro dvě miliardy korun za slevy na jízdném. České televizi to potvrdily resorty financí a dopravy. Stát poskytuje slevu 75 procent seniorům a studentům. Například Středočeský kraj, který nabízí ještě štědřejší bonus, ho od nového roku ruší.
28. 12. 2020|