TÉMA

Ministryně vnitra

Německo se potýká s vlnou kriminality. Nejvíc vzrostla mezi mladými cizinci, řekla ministryně

Německo se podle ministryně vnitra Nancy Faeserové potýká s nárůstem kriminality. Policie za minulý rok eviduje po celé zemi bezmála šest milionů trestných činů, nejrychlejší nárůst zaznamenala násilná kriminalita. Je to nejvyšší nárůst od roku 2016. Podle ministryně se trestná činnost zvýšila zejména u mladých lidí a osob bez německého pasu. Berlín nebude podle Faeserové takové chování tolerovat, zahraniční pachatelé podle ní budou muset zemi opustit mnohem rychleji, než je tomu nyní.
9. 4. 2024|

Britský soud povolil vydání Assange do USA. Poslední slovo však bude mít vláda

Britský soud povolil vydání Juliana Assange do Spojených států amerických, kde je stíhán mimo jiné za špionáž. Konečné rozhodnutí však má britské ministerstvo vnitra. Assange, který se brání vydání do USA už řadu let, se ještě může snažit rozhodnutí ministryně Priti Patelové ovlivnit zasláním relevantních dokumentů a případně se proti jejímu verdiktu odvolat k britskému nejvyššímu soudu.
20. 4. 2022|

Pohraničníci hlídající Bílé útesy doverské si s pobrexitovou dohodou oddechli

Čerstvě uzavřenou dohodu mezi EU a Británií vítají pohraničníci na obou stranách Lamanšského průlivu. Především proto, že čilý pohyb nebude čelit tolika překážkám a bude výrazně hladší než bez dohody. Tedy pokud dohoda skutečně vejde v platnost. Usnadní jim také spolupráci při monitoringu migrace.
26. 12. 2020|