TÉMA

Chotýčany

Řidiči mohou nově využívat odpočívací místo na dálnici D3 u Chotýčan

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo oboustrannou dálniční odpočívku Chotýčany na dálnici D3. Měla by aspoň částečně snížit kritický nedostatek parkovacích míst pro kamiony. Stavbaři měli odpočívku původně dokončit v srpnu, ale práce se zpozdily kvůli počasí. Výstavba stála 432 milionů korun bez daně. K dispozici je celkem téměř 200 parkovacích míst a čerpací stanice.
14. 9. 2023|

Nad D3 a D10 zanikly při nočních uzavírkách staré nadjezdy. Dálnice jsou již plně průjezdné

Bez omezení je průjezdná dálnice D3 severně od Českých Budějovic i D10 u Brandýsa nad Labem. Úseky tam byly přes noc uzavřené, dělníci zlikvidovali staré nadjezdy. Most přes D3 musel ustoupit připravovanému odpočívadlu. Jeho demolice se oproti plánu poněkud zdržela, ale od půl deváté byla dálnice opět průjezdná. Na D10 se podařilo vše dokončit tak, že se mohla auta v deset dopoledne na dálnici vrátit. Zprvu se ale jezdilo s omezením, všechny pruhy byly otevřeny až odpoledne.
20. 11. 2022Aktualizováno20. 11. 2022, 15:06|

Cesta do Českých Budějovic je složitější, část dálnice D3 je do neděle zavřená

Od sobotního poledne se musí řidiči směřující od Tábora k Českým Budějovicím (nebo opačným směrem) část cesty obejít bez dálnice. D3 je uzavřená kvůli demolici nadjezdu v souvislosti s výstavbou nové odpočívky u Ševětína. Otevře se zase až v neděli ráno. Objízdná trasa vede po silnici II/603 od dálniční křižovatky Ševětín po křižovatku Lhotice. Uzavřená je také dálnice D10 mezi třetím a desátým kilometrem kvůli bourání mostu.
19. 11. 2022Aktualizováno19. 11. 2022, 19:52|

Exploze zastavily dopravu na D3. Odstřel skály byl nutný kvůli stavbě odpočívky u Chotýčan

Odstřel skály v úterý asi na hodinu zastavil provoz na jihočeské dálnici D3. Stavební firma tam chystá staveniště na vybudování dálničního odpočívadla u Chotýčan. Tvrdé podloží v okolí si ale vyžádá ještě několik odstřelů a s tím souvisejících uzavírek komunikace. Nejbližší se chystá už ve čtvrtek.
23. 8. 2022|

Provoz na D3 u Českých Budějovic o víkendu zkomplikují uzavírky. Silničáři staví most k odpočívadlu

Na části dálnice D3 u Českých Budějovic poblíž Chotýčan bude od 10. do 13. června omezený provoz. Řidiče čekají částečné i úplné uzavírky mezi 117. a 125. kilometrem. Příčinou je, že kvůli stavbě odpočívadla Chotýčany na D3 budou dělníci montovat nosné konstrukce nového mostu přes dálnici.
9. 6. 2022|

Silničáři začali na D3 stavět první odpočívadlo v jihočeském kraji. Řidičům dlouho chybělo

U Chotýčan severně od Českých Budějovic začala stavba prvního dálničního odpočívadla v Jihočeském kraji. U dálnice D3 postaví Ředitelství silnic a dálnic v obou směrech rozsáhlá parkoviště s doplňkovými službami téměř za půl miliardy korun. Po parkovišti u jihočeské dálnice řidiči volají několik let.
21. 2. 2022|

Dopravu v Česku komplikují kamiony. Nemají kde stát, je jich čím dál víc a způsobují nehody

Zatímco většinu dopravy utlumila pandemie, ta nákladní silniční naopak roste. Jen loni Ministerstvo dopravy zaznamenalo 45procentní nárůst. A trend pokračuje i letos. Přicházejí ale i problémy, včetně nehod typických pro nákladní auta a dodávky: tedy nárazů do stojících nebo pomalu jedoucích vozidel. U českých silnic také vrcholí sčítání aut.
5. 6. 2021|

Na jihočeské dálnici D3 vznikne do roka první odstavné parkoviště pro auta a kamiony

Ředitelství silnic a dálnic vybírá firmu, která u Chotýčan poblíž Českých Budějovic postaví první odstavné parkoviště pro kamiony na jihočeské dálnici D3. V budování nových a kultuvaci stávajících odpočívek chce ŘSD dál pokračovat. Česká dálniční síť má stále nedostatek parkovacích míst, především pro kamiony. Na dálnicích je v současné době 132 odpočívek, které nabízejí zhruba 2700 parkovacích míst pro nákladní vozy.
11. 5. 2021|

Na železnici u Hluboké nad Vltavou, kde vykolejil rychlík, se po čtyřech dnech vrátila doprava

Na železnici v úseku Hluboká nad Vltavou – Chotýčany po čtyřech dnech opět jezdí vlaky. Trať byla mimo provoz od sobotního večera, kdy tam vykolejil rychlík. Od té doby jezdily v úseku místo vlaků autobusy. O obnovení provozu informovala mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.
23. 12. 2020|