TÉMA

Sportovní kluby

Pokud města či nemocnice neuzavřou smlouvu na energie, má je čekat regulovaný režim dodavatele poslední instance

Města, kraje, ale i nemocnice, školy nebo sportovní kluby budou mít zajištěné energie i v příštím roce, slibují lídři vládní koalice. Pokud tyto instituce neuzavřou smlouvy samy, zajistí je dodavatelé poslední instance (DPI). A to za státem garantované ceny. Slova vicepremiéra a předsedy Pirátů Ivana Bartoše potvrdil ČT i šéf poslanců ODS Marek Benda. Doteď kabinet počítal s tím, že pro veřejné instituce bude nakupovat státní obchodník, firma Prisko.
23. 10. 2022|

Češi řeší energetickou krizi po svém. Nakupují teplé oblečení i vlnu

Někteří lidé se obávají aktuální topné sezony a hledají způsoby, jak ušetřit. Kabinet už vyzval domácnosti k úsporám například snížením teploty v domech. Odráží se to už na zvýšeném prodeji teplého oblečení nebo pletacích pomůcek. Kvůli vysokým cenám energií se zároveň některé sportovní kluby obávají o svou existenci.
19. 9. 2022|

Americkou baseballovou ligou cloumají výrazné změny. Kluby jsou pod tlakem měnit názvy

Ameriku zaměstnává nová vlna korektnosti. Pro nový trend se vžil pojem „kultura rušení“. Co nevyhovuje současným etickým standardům, se upravuje, mění nebo ruší. Aktuálně jde o žhavé téma také pro americkou baseballovou ligu. Řada týmů nese názvy odkazující na tradice původních národů. Spory o to, co je a není správné, pak odtud pronikají zpět do špičkové politiky i byznysu.
19. 12. 2020|